שנת 2004 נפתחה בבורסת תל אביב ברגל ימין, כאשר שוק המניות ממשיך את המומנטום החיובי בו סיים את שנת 2003. מדד המעו"ף סיים את היום בעלייה של 1.6% לרמה של 512.02 נקודות, ת"א 100 טיפס ב-2.3% ל-546.47 נקודות, והתל טק זינק ב-3.6%. מחזור המסחר הסתכם בכ-675 מיליון שקל.
האווירה האופטימית בשוק המניות מונעת על ידי ההסדר המתגבש בין משרד האוצר וההסתדרות, והסיכויים הטובים מתמיד להפסקת העיצומים במשק, וכן בשל פערי ארביטראז' חיוביים בלא מעט מניות דואליות. עליות חדות במיוחד נרשמו במניות השורה השנייה של ת"א, ובהן אורמת, איתוראן, ליפמן ושיכון ובינוי שרשמו עליות חדות של למעלה מ-5%.
סאני סיימה את המסחר בעליה של 0.8% במחזור של למעלה מ-46 מיליון שקל, לאחר שבעל השליטה בחברה אילן בן דב מכר למשקיעים מוסדיים מניות שבידיו בהיקף של 40-45 מיליון שקל לפי שער של 26 שקל למניה.
מניית טאואר המריאה ב-14.3% במחזור של 5 מיליון שקל על רקע הודעת החברה מיום חמישי האחרון, ולפיה נחתם הסכם עקרונות עם חברת Siliconix המוחזקת בשיעור של כ-80.4% ע"י Vishay Intertechnology, לרכישת פרוסות סיליקון בהיקף של כ-200 מיליון דולר.
על פי הסכם העקרונות, הרכישות של פרוסות הסיליקון יתבצעו במהלך תקופה של 7-10 שנים, ויסופקו על ידי מפעל ה-Fab 1 (המפעל הישן) של טאואר המצוי במגדל העמק.
החברה האמריקאית כבר הודיעה על כוונתה לבצע רכש בהיקף של כ-53 מיליון דולר, והחברה הישראלית תספק את פרוסות הסיליקון בתוך 3 שנים ממועד חתימת ההסכם הסופי והמחייב. מניית טאואר החלה הבוקר את המסחר עם פער ארביטראז' חיובי של 15.7%.
פעילות ערה נרשמת גם באיגרות החוב של טאואר מסדרה ג'. אלה מרכזים כעת מחזור של כ-1.5 מיליון שקל ונסחרים בעליות של 7.4%. יש לציין כי בעקבות העליות החדות במניה בתקופה האחרונה, של למעלה מ-100% בשלושת החודשים האחרונים, האג"ח נמצאות קרוב לכניסה לתוך הכסף.
טבע, שהתחילה את היום בפער חיובי של 2% עלתה ב-2.6%, ואילו אגיס הוסיפה 2.7%.
מניית נייס, שפתחה בפער שלילי של 5.8% לאחר שביום שישי איבדה במהלך המסחר בנאסד"ק כ-5.2% במחזור גבוה, איבדה 2.6% במחזור גבוה של 24 מיליון שקל.
ירידות של 1.6% רשמה מניית יצרנית ההלבשה התחתונה דלתא . הירידות נרשמות בעקבות אזהרת הרווח שפירסמה הבוקר החברה. דלתא הודיעה הבוקר כי היא מעריכה שתדווח ברבעון הרביעי על שחיקה של כ-5% במכירות שלה לעומת הרבעון המקביל. בנוסף העריכה החברה כי בשורת הרווח למניה היא תציג ברבעון רווח של 23-26 סנט וזאת לעומת התחזית הקודמת לרווח של 26 סנט למניה.
מניית הרבוע הכחול קפצה ב-5.8% במחזור של כ-3 מיליון שקל, לאחר שהחברה הודיעה בסוף השבוע על חלוקת דיווידנד בהיקף של כ-200 מיליון שקל.
אלווריון סיימה את יומה המסחר הראשון שלה כחברה במדד המעו"ף, בעלייה של 1.2%, בעקבות פער ארביטראז' חיובי, ומאותה סיבה זינקה סאיטקס ב-4.7%.
מניית אפריקה ישראל ירדה ב-0.3% למרות הודעת החברה משבוע שעבר כי החברה הבת, המוחזקת על ידה בשיעור של 80%, מימשה נכס מקרקעין בחו"ל בתמורה לכ-27 מיליון דולר, כאשר סכום זה עשוי לצמוח בתוך כתשעה חודשים ב-10.5 מיליון דולר נוספים.
עסקה זו צפויה להניב לחברת ההשקעות רווח (נטו) של כ-45 מיליון שקל, שייכלל בתוצאות הרבעון הרביעי של 2003, כאשר הגדלת התמורה במהלך השנה הנוכחית עשויה לתרום רווח נוסף של כ-30 מיליון שקל.
חילן טק טיפסה ב-8.7% במחזור נאה של כ-350 אלף שקל. החברה הודיעה ביום חמישי כי השלימה את רכישת חברות התוכנה חשבים והר גל מידי חברת ישאל בהשקעה של 35.3 מיליון שקל. ההכנסות של שתי החברות צפויות להסתכם השנה בכ-29 מיליון שקל, ובחילן טק מעריכים כי הן יצמחו ב-2004 לרמה של כ-31 מיליון שקל.
מניית קרור ננעלה בירידות של 7.3%. היום היה יום האקס של הדיווידנד בהיקף של כ-75 מיליון שקל שהחברה חילקה ונראה שלאחר הבטחת הדיווידנד המשקיעים המוסדיים נפטרו מהמניות אותן רכשו לאחרונה.
פתיחה אופטימית ל-2004: המעו"ף עלה ב-1.6%
הרצל לקס
4.1.2004 / 17:08
