פורייה מערכות (1989), העוסקת בפיתוח ובייצור של אוגרי נתונים קומפקטיים וניידים לשוק ההדרכה, הגישה היום את תגובתה לבקשתה של חברת רובוגרופ הבורסאית והחברה הבת רובוטק, להוציא כנגד פורייה צווים זמניים שימנעו ממנה לעשות שימוש בסודות מסחריים השייכים על פי הנטען לקבוצת רובוגרופ.
פורייה, באמצעות עו"ד ברוריה לקנר, טוענת כי תביעתה של רובוגרופ הוגשה בחוסר תום לב כדי למנוע מפורייה לממש את זכותה לביטול הסכם הפצה של מוצריה על ידי רובוטק, בגין כשלונה של האחרונה בשיווק המוצרים, וכן כדי למנוע מפורייה להרחיב את פעילותה העסקית בארץ.
לפני מספר שבועות הגישו רובוגרופ ורובוטק תביעה על סך 2.6 מיליון שקל כנגד חברת פורייה, בטענה כי האחרונה הפרה את הסכם הפצה שנחתם בין השתיים, וגנבה ממנה את סודותיה המסחריים.
לפי טענותיה של רובוגרופ, באמצעות עוה"ד נירה להב ואורי סלונים, בין שתי החברות התנהל במהלך שנת 2002 מו"מ לכריתת הסכם לפיו תשווק חברת רובוטק את מוצרי פורייה בישראל.
על פי הנטען, המו"מ נוהל בין אלדד צ'רשניה, שהיה באותה עת מנהל משותף של חטיבת החינוך של קבוצת רובוגרופ לבין דב ברוקר, סגן נשיא פורייה. המו"מ, כך נטען, הסתיים בהצלחה במארס 2003 כאשר נחתם הסכם הפצה בלעדי לתקופה של שנתיים.
רובוגרופ טוענת כי כחודש וחצי לאחר חתימת ההסכם, הוחלט בחברה על ביצוע שינוי ארגוני בקבוצה במסגרתו הועבר צ'רשניה מתפקידו.
בתביעה נטען כי כחודש לפני פרישתו החלו להגיע לרובוטק תלונות מפורייה על אי שביעות רצון מן ההסכם שנחתם, וכי המניע לתלונות אלו התגלה לאחרונה לאחר שהתברר לה כי פורייה מבקשת להתנער מההסכם עם רובוטק. זאת, לאחר שהיא גייסה לשירותיה את צ'רשניה במטרה לגזול את עסקיה של רובוגרופ.
עוד נטען בתביעה כי צ'רשניה, בעת היותו עדיין עובד של רובוגרופ, עסק באינטנסיוויות בגניבת סודותיה המסחריים של קבוצת רובוגרופ אשר היו אגורים על מחשבי הקבוצה. פורייה, כך נטען, משתמשת במידע הגנוב לצורך פנייה והתקשרות עם גורמים עסקיים עמם קבוצת רובוגרופ קשורה.
רובוגרופ ביקשה מביהמ"ש צווי מניעה שונים, וכן מינוי כונס נכסים לתפיסת חומרים המפירים את זכויותיה של רובוגרופ ואשר מצויים בידי פוריה. ביהמ"ש נעתר חלקית לבקשתה של רובוגרופ, והוציא במעמד צד אחד צו המונע מפורייה לעשות שימוש בסודותיה המסחריים של רובוגרופ וכן מינה את כונס הנכסים מטעמה.
בתגובה שהגישה היום פורייה היא דוחה את כל טענות רובוגרופ. לטענתה, חברת רובוטק, שעימה היא נקשרה בהסכם ההפצה, נכשלה בהפצת המוצרים והפרה באופן יסודי את הסכם ההפצה. עוד טוענת פורייה כי רובוטק הציגה בפניה מצגי שווא בעת המו"מ לכריתת ההסכם, לפיהם רובוטק מעסיקה צוות עובדים מיומן בראשותו של צ'רשניה שיכול להזניק את מכירות מוצרי פורייה בארץ מ-240 אלף דולר ל-400 אלף דולר בשנה.
פורייה טוענת כי על יסוד מצג זה היא התקשרה בהסכם הבלעדיות, אך שבועות ספורים לאחר החתימה פוטר צוות העובדים המנוסה של צ'רשניה ותחתיו מונה צוות מצומצם וחסר מיומנות שגרם, לטענת החברה, להקטנת מחזור המכירות של החברה ל-21 אלף דולר בלבד.
פורייה טוענת כי בעקבות כשלונה של רובוטק בביצוע ההסכם היא פנתה לחברה מספר פעמים כדי להגיע להסכמה בדבר ביטול הסכם ההפצה אך נענתה בסירוב.
פורייה מוסיפה כי למרות שלא פעלה לביטול ההסכם באופן חד צדדי ואף הודיעה לרובוטק שלא תעשה זאת, החליטה זו על הגשת התביעה השקרית כנגדה תוך הצגתה כ"גנבת" ותוך שהיא גורמת לה נזק תדמיתי כבד. בעקבות זאת, טוענת פורייה כי היא הודיעה לרובוטק על ביטול ההסכם החל מראשית שנה זו. כמו כן טוענת פורייה כי בכוונתה להגיש כנגד רובוטק תביעת נזק גדולה בהיקפה.
פורייה מערכות דוחה טענות רובוגרופ: אין יסוד לתביעה בגין גניבת סודות מסחריים
אמיר הלמר
4.1.2004 / 15:39