וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדולר היציג עלה ל-4.493 שקלים

אמיר טייג

2.2.2004 / 17:33

לאחר קביעת היציג, הדולר נחלש על רקע כוונות שרון לפנות ישובים יהודיים מעזה. היורו היציג התחזק ב-1% ל-5.6034 שקלים


לאחר פרסום דברי ראש הממשלה באתר "הארץ", כי בכוונתו לפנות את 17 ההתנחלויות ברצועת עזה, שינה הדולר את כיוונו וכעת הוא נחלש מול השקל ב-0.47% לרמה של 4.472 שקלים. היורו נחלש אף הוא ב-0.6% ונסחר על 5.569 שקלים.

במהלך יום המסחר נמשכה מגמת התחזקות הדולר, שנרשמה מתחילת השנה. שערו היציג של הדולר רשם היום עלייה של 0.22% מול שערו היציג, ונקבע ברמה של 4.493 שקלים. יש לציין כי הדולר חצה בשעות הבוקר את רף ה-4.5 שקלים לראשונה זה חודשיים וחצי, אך נחלש מעט בשעות ההבוקר המאוחרות. מתחילת השנה משלים היום הדולר עלייה של 2.6%.

"הנזילות בשוק המט"ח מוסיפה להיות נמוכה, אין קונים או מוכרים מהותיים המחכים על הקווים", כך אומר אבי קמחי מחדר המסחר של בנק אגוד, ומציין כי למרות שהדולר נוגע בשעה זו ברמה של 4.5 שקלים, אין כל התרגשות בשוק והדבר נעשה תוך מסחר רגוע יחסית. קמחי מחזק את דבריו, ואומר כי הזרים כמעט ואינם פעילים בשוק המקומי בימים האחרונים, ולפיכך התנועה של הדולר מול השקל היא רגועה יחסית.

עוד מציין קמחי כי בשוק קיימת תחושה שהציבור הרחב הולך וחוזר להשקעה בדולר. "הציבור מודע לצמצום פער הריביות בין הדולר והשקל וכן למגמה הצפויה בו בחודשים הקרובים", אומר קמחי, ומציין כי בשבועות האחרונים ניכרת פעילות של קרנות המט"ח וכן של גופים מוסדיים הרוכשים מט"ח עבור הציבור הרחב.

גורם נוסף אשר פועל בימים אלו לחיזוק הדולר היא מגמת התחזקות הדולר בעולם. מאז הדולר הגיע לשפל מול היורו, הוא התחזק בכ-5% בשבועות האחרונים, וזאת בעיקר על רקע הערכות כי הריבית הדולרית צפויה לעלות במחצית השניה של 2004. "לאף אחד לא מפריע שהדולר עולה קצת, לא צריך להיבהל, הרמה של הדולר סבירה", אומר קמחי. להערכתו, הדולר ייסחר בימים הקרובים בטווח שבין 4.48 שקלים ל-4.52 שקלים. "קרוב לוודאי שנראה את הדולר נסחר מעל רמת ה-4.5 שקלים כבר בזמן הקרוב", אומר קמחי.

אתמול במסגרת המסחר באופציות השקל-דולר נסחר הדולר ברמה של 4.5 שקלים, בדומה מעט גבוה מרמתו הנוכחית. התחזקות הדולר אתמול באה על רקע ירידות השערים שנרשמו אתמול בבורסה, אשר כללו את שוק המניות וכן את שוק האג"ח.

היורו היציג התחזק היום ב-1%, ושערו בין הבנקים עומד בשעה זו על רמה של 5.6034 שקלים. יש לציין כי בשעה זו היורו דווקא נחלש מול הדולר, וזאת בהמשך לשלושת ימי המסחר האחרונים בהם נחלש מול הדולר בעקבות הערכות כי הפדרל ריזרב יעלה את הריבית במהלך המחצית השנייה של 2004.

יש לציין כי המרות סוף החודש של היצואנים, אשר השפיעו על המסחר בימים האחרונים של החודש הקלנדרי, תמו, ולפיכך היצואנים אשר תמכו בשקל בימים האחרונים כבר לא מזרימים היצעים של הדולרים.

ביום שישי נקבע שערו היציג של הדולר על רמה של 4.483 שקלים - עלייה שולית של 0.02% לעומת שערו היציג הקודם. בסיכום שבועי עלה הדולר ב-1%, וזאת על רקע הפחתת הריבית שביצע נגיד בנק ישראל בתחילת השבוע. היורו היציג נקבע ביום שישי על 5.5479 שקלים - ירידה של 0.83% לעומת היציג הקודם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully