וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

באיחור של שנה וחצי: יסקל מפרסמת את תוצאותיה לרבעון השני של 2002

אלי דניאל

3.2.2004 / 9:55

מדווחת על הפסד של כ-82 מיליון שקל ברבעון השני של 2002. במהלך החודשים האחרונים מימשה החברה את כל מניותיה בפורמולה ושילמה חובותיה לבנקים בהתאם להסדר הנושים

חברת יסקל, הנמצאת בשליטת פויכטונגר השקעות , פירסמה אמש, באיחור של כשנה וחצי, את תוצאותיה לרבעון השני של שנת 2002.

מדו"חות החברה עולה כי ברבעון המדובר היא הפסידה כ-82 מיליון שקל, וזאת בעיקר בשל ביצוע הפרשה של כ-53.6 מיליון שקל בגין ירידת ערך מניות פורמולה שהיו בידיה באותה העת (כ-9% ממניות קבוצת התוכנה). כמו כן, החברה מחקה באותה העת כ-5.5 מיליון שקל בגין מקדמות אותן היא שילמה לקבוצת מחשוב ישיר עבור מניות פורמולה שהוחזקו על ידה, וכ-5.6 מיליון שקל.

בסך הכל סיימה יסקל את מחצית השנה הראשונה של שנת 2002 עם הפסד של כ-123 מיליון שקל, והפסד זה פער גירעון של כ-122 מיליון שקל בהונה העצמי.

מדו"חותיה של יסקל עולה כי עד היום היא מימשה את כל מניות פורמולה בהן היא החזיקה. כך, במהלך נובמבר 2003 היא העבירה לחברת אתרי השרון של יצחק תשובה כ-188 אלף מניות פורמולה, המהוות כ-1.7% מהון המניות של חברה זו, בגין איגרת חוב בשווי של כ-17.8 מיליון שקל אותה העניקה יסקל לאתרי השרון. כמו כן, במהלך החודשיים המסיימים של השנה החולפת מימשה יסקל, באמצעות בנק לאומי , כ-284 אלף מניות פורמולה בכדי לכסות את יתרת החוב לבנק בסך של כ-23.2 מיליון שקל, וזאת בהתאם להוראות הסדר הנושים.

נתון מעניין אותו מציינת יסקל בדו"חותיה - נכון להיום היא פרעה את כל חובותיה לתאגידים בנקאיים ולמוסד פיננסי. בין היתר, החוב לבנק הפועלים נפרע מתוך הכספים אותם קיבלה יסקל בגין מימוש מניות ע.ר.מ שהוחזקו על ידה.

ראוי לציין כי מאז חודש יוני 2002 הספיקה החברה לממש את מרבית החזקותיה בחברות כלולות. בין היתר, נמכרה ההחזקה ב-Career Harmony בתמורה ל-350 אלף דולר, והרווח מעסקה זו בסך של כ-1.2 מיליון שקל ייכלל בתוצאות הרבעון השני של 2003. כמו כן, יסקל הספיקה למכור במהלך השנה שעברה את החזקותה ביסקר מדיקר ומכלול ייעוץ פיננסי בתמורה לכ-2.3 מיליון שקל ו-200 אלף שקל, בהתאמה.

נציין כי לצד פרסום דו"חותיה של יסקל, דיווחה פויכטונגר השקעות כי היא רשמה ברבעון הראשון של שנת 2002 הפסד של כ-135.8 מיליון שקל, וכי הפסד זה יצר בור בהונה העצמי בדמות גירעון בהיקף של כ-73 מיליון שקל.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully