HP, יצרנית המחשבים השנייה בגודלה בעולם, חשפה היום שרתים ומוצרי אחסון מידע חדשים המבוססים על שבבי איטניום של אינטל , בתחרות המתמדת מול חברות אחרות בשוק.
שרת מדגם אינטגריטי ברמה בסיסית, בו מותקנים שבבי איטניום 2, נחשף על ידי HP, במחיר של פחות מ-3,000 דולר. החברה חשפה גם תוכנית בה לקוחות משלמים לפי שימוש במוצרי אחסון המידע המתקדמים שלה.
HP, כמו מתחרותיה IBM וסאן, נענית לדרישת הלקוחות להגביר את גמישות מערכות המחשבים הקיימות שלהם, ולאפשר ביצוע יותר פעולות עמן. עם מעבר תעשיית המחשוב למוצרים סטנדרטיים, HP בחרה באיטניום, אותו פיתחה במשותף עם אינטל, יצרנית המוליכים למחצה הגדולה בעולם.
HP ממשיכה לתמוך גם בטכנולוגיית שבבים משלה, כמו PA-RISC, MIPS ואלפא, אותם ירשה מקומפאק כשרכשה את יצרנית המחשבים במאי 2002. אולם HP מתכננת להפסיק את השימוש בטכנולוגיה זו בהדרגה, ולהתמקד במעבדים של אינטל לשימוש במחשבי השרת שלה.
HP השיקה גם את קו השרתים המשופרים HP 9000, המבוססים על מעבדי PA-8800. לדבריה, שרתים חדשים אלה מעניקים ביצועים הגבוהים ב-50% לעומת הדור הקודם, שהיה מבוסס על מעבדי PA-8700.
HP, דל, IBM ואחרות כבר משווקות שרתים המשתמשים במעבדי Xeon של אינטל, המבוססים על טכנולוגיית x86 הנפוצה. "שימוש בסטנדרט התעשייתי הוא הדרך הנכונה, מבחינתנו", אמר מארק הדסון, מנהל שיווק באינטל. "לדעתנו יש שניים כאלה: x86 ואיטניום".
HP חשפה קו חדש של שרתים המבוססים על שבב איטניום של אינטל
רויטרס
9.2.2004 / 9:27
