הציבור בישראל הולך ומתעשר: במהלך חודש ינואר תפח תיק נכסי הציבור ב-1.2% והסתכם ב-1,404 מיליארד שקל - שיא של כל הזמנים, כך לפי נתוני בנק ישראל. הגידול הנאה שחל בינואר, אשר מצטרף לגידול של 12.6% שחל בתיק הנכסים במהלך כל שנת 2003, מוסבר בעיקר בעליית ערך המניות המוחזקות על ידי הציבור.
חודש ינואר היה טוב למשקיעים בבורסה: סך נכסי הציבור המוחזקים במניות ישראליות הסתכם ב-285 מיליארד שקל בתום ינואר, עלייה חודשית חדה מאוד של 9.2%. גם סעיף המניות בחו"ל רשם עלייה דומה של 13%, והסתכם ב-33.9 מיליארד שקל. עליות השערים בבורסה בחודש ינואר לא הקיפו את כל המניות, והתרכזו בעיקר במניות הטכנולוגיה.
כצפוי המשיך ועלה מרכיב המניות בתמהיל תיק נכסי הציבור. בתום חודש ינואר עלה מרכיב המניות הנסחרות בארץ ל-20.3%, וזאת לעומת 18.8% בתום דצמבר 2003. חלקן של המניות הישראליות כיום גבוה מהרמה שנרשמה בשנת 2000, כאשר שוק המניות הישראלי רשם שיא של כל הזמנים. גם מרכיב המניות הנסחרות בחו"ל עלה בחודש ינואר, לרמה של 2.4% מתיק נכסי הציבור, לעומת 2.2% בתום שנת 2003. בסה"כ מחזיק הציבור הישראלי בכ-22.7% מנכסיו במניות, וזאת לעומת 24.5% ב-2000.
במקביל למהלך הגידול באחזקות הציבור במניות, חלה ירידה באחזקותיו בכל האפיקים בעלי הסיכון הנמוך יחסית. בתום חודש ינואר הציבור מחזיק 30.7% מנכסיו בנכסים לא צמודים, וזאת לעומת 31.2% בחודש שלפני כן. 33.3% מנכסי הציבור הוחזקו בתום ינואר בנכסים צמודי מדד, וזאת לעומת 34.1% בחודש שלפני כן. גם חלקם של נכסי הציבור המוחזקים במט"ח ירד בינואר ל-13.3%, לעומת 13.7% בחודש שלפני כן. ירידת חלקם של הנכסים במט"ח היא למרות המשך צמצום פערי הריבית בין השקל לדולר.
הציבור ממשיך להיכנס לבורסה
אמיר טייג
18.3.2004 / 11:35