וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

IPO מוצלח בוול סטריט: מניית חברת הנפט שמרוק נוסקת ב-15%

גיא צ'אק

11.4.2001 / 0:30

לפני ההנפקה העלתה החברה מספר פעמים את כמות המניות ומחירן; שמרוק מתמחה בתחזוקה של צינורות נפט

חברת הנפט שמרוק (סימול UDL) הונפקה היום לראשונה ומנייתה מפתיעה כשהיא נוסקת ב-15%, מעבר למה שצפו לה. מחיר המניה כעת עומד על 28 דולר.

בחודשים שלפני ההנפקה העלתה החברה כמה פעמים את כמות המניות ואת מחירן. היום הונפקו 4.5 מיליון מניות לפי מחיר של 24.5 דולר למניה, בעוד שבאוקטובר 2000 התכוונה החברה להנפיק 4 מיליון מניות לפי 20 דולר למניה.

שמרוק, שהוקמה על ידי אולטרמר דיאמונד שמרוק (סימול UDS), מתמחה בתחזוקה של צינורת נפט בטקסס, אוקלהומה, ניו-מקסיקו וקולורדו. האנליסטים מציינים כי עסקיה של החברה יציבים למדי אולם היא תלויה בחברה האם והכנסותיה גדלות בהתאם לעלייה בכמות הנפט.

בשמרוק מציינים כי יתרונה הוא בכך שהיא איננה מחזיקה בבעלות על הנפט שהיא מעבירה דרך הצינורות שלה ולכן איננה רגישה לתנודות במחירי הנפט. בשנת 2000 נאמדו רווחיה ב-41 מיליון דולר על הכנסות של 92 מיליון דולר.

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully