וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עובדי מרכנתיל דיסקונט יפגינו היום מול משרדי הנהלת הבנק בתל אביב

עינב בן יהודה

10.5.2004 / 14:24

העובדים: ההפגנה היא חלק משורת צעדים בהם ננקוט בתקופה הקרובה; מוחים על כוונת האוצר לבטל את הפרדת הבנק מבנק האם שלו, בנק דיסקונט, לקראת פתיחת הליך ההפרטה



1,200 עובדי בנק מרכנתיל דיסקונט יפגינו היום מול משרדי הנהלת הבנק בתל אביב. מוועד העובדים נמסר כי ההפגנה היא חלק משורה של צעדי מחאה בהם ינקטו בתקופה הקרובה.



העובדים מוחים על כוונת האוצר, שאושרה על ידי הקבינט החברתי-כלכלי, לבטל את הפרדת הבנק מבנק האם שלו, בנק דיסקונט. הדבר נעשה לקראת פתיחת הליך הפרטת בנק דיסקונט, אשר יימכר עתה יחד עם אחזקותיו בבנק מרכנתיל.



במסגרת מחאתם השביתו עובדי מרכנתיל את כל סניפי הבנק למשך יום אחד במהלך השבוע שעבר.



נגיד בנק ישראל, דוד קליין, דחה שלשום את פניית יו"ר חטיבת עובדי הבנקים בהסתדרות, ציון שמע, להמנע ממיזוג בנקים בינוניים. עמדתה של ההסתדרות היא כי מיזוג של בנקים בינוניים וקטנים עם בנקים גדולים, יפגע בתחרות במערכת הבנקאות. עמדת בנק ישראל היא כי יש למזג הבנקים הבינוניים ולהקים קבוצה בנקאית שלישית, מהלך שיגביר את התחרות במערכת הבנקאית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully