וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מקורות באוצר: הסכם הסחר ישראל-אתיופיה ייטיב עם בכירים במערכת הביטחון שפרשו

ניצן כהן

2.6.2004 / 9:15

ראש ממשלת אתיופיה, מלס זינאווי, יחתום היום על הסכמי סחר ואמנת מס עם שר החוץ; משרד החוץ: אתיופיה תיהפך למדינת עוגן לפעילות ישראלית באפריקה

ראש ממשלת אתיופיה, מלס זינאווי, יחתום היום על הסכמי סחר ואמנת מס עם שר החוץ, סילבן שלום. מקורות במשרד האוצר מבקרים את ההסכמים וטוענים כי בשנים הקרובות ייהנו מהם בכירים במערכת הביטחון שפרשו מהשירות ועוסקים במכירת נשק, תחמושת ויצוא ידע ביטחוני. לדבריהם, הקהילה העסקית הישראלית תיהנה, אם בכלל, מההסכמים רק בעוד כמה שנים.

ממשרד החוץ נמסר כי יש חשיבות אסטרטגית עליונה להסכמים אלה עם אתיופיה; המשמעות של הסכמי הסחר היא שאתיופיה - בין היתר בשל מיקומה הגאוגרפי - תיהפך למדינת עוגן של הפעילות הישראלית באפריקה. עמדה זו של נתמכת הן על ידי גופים מדיניים נוספים הן על ידי גופים ביטחוניים.

נוסף על הסכמי הסחר יחתמו שתי המדינות על אמנת מס שתמנע כפל מס בין ישראל לאתיופיה. באמנה נקבע כי על אזרחים ישראלים הפועלים באתיופיה יחולו חוקי המס המקלים באתיופיה או בישראל. בין היתר מתייחסת אמנת המס לפעילות של ישראלים בתחומי הפעלת ספינות וכלי טיס וכן הכנסות מדיווידנדים, ריבית ותמלוגים. עד עתה חתמה ממשלת אתיופיה על אמנות מס עם שש מדינות - רק שלוש מהן מדינות מערביות.

מקורות באוצר אמרו אתמול כי לא ברורה הכדאיות הכלכלית שבחתימה על הסכמים אלה, מכיוון שב-2003 הסתכם הסחר בין ישראל לאתיופיה בכ-6 מיליון דולר בלבד. לדבריהם, חתימה על אמנת מס תפתח פתח למתכנני המס בקרב יוצאי מערכת הביטחון, המקיימים מערכים ענפים של סחר ביטחוני ביבשת אפריקה, כך שיוכלו להקים חברות באתיופיה ובאמצעותן לבצע עסקות גם מחוץ למדינה זו ולזכות בהקלות מס משמעותיות.

לביקור שערך שלום באתיופיה לפני כמה חודשים נלוותה משלחת של אנשי עסקים. במהלך הביקור נוהלו מגעים מתקדמים ליצוא חקלאי וטכנולוגי לאתיופיה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully