חברת זן ריסרץ' הישראלית, שבשליטת דוידי גילה, חתמה על הסכם עקרוני לרכישת פעילותה של חברת טיוגה , שפוצלה בשנה שעברה מחברת אורכית. כך מדווח ידיעות אחרונות. על פי ההסכם, תשלם זן ריסרץ', שמניותיה נסחרות בלונדון לפי שווי שוק של 180 מיליון דולר, סכום של 22 מיליון דולר תמורת עסקי טיוגה, הנסחרת בוול סטריט לפי שווי של 45 מיליון דולר, ושבקופתה מצויים כ- 18 מיליון דולר במזומן.
זן עוסקת בפיתוח רכיבים לכונני סי.די קום ודי.וי.די עבור מחשבים אישיים, ושמאפשרים האצת מהירות הקריאה של התכנים שעל גבי הכוננים. החברה גייסה בשנת 2000 סכום של 40 מיליון דולר בלונדון.
טיוגה, שכיום היא למעשה חברה אחות של אורכית , עוסקת בפיתוח וייצור שבבים המיועדים לרמות דחיסה גבוהות עבור טכנולוגיות של תקשורת רחבת פס.
זן ריסרץ' של דוידי גילה תרכוש את עסקי טיוגה ב- 22 מיליון דולר
סקירת עיתונים / ידיעות אחרונות
24.4.2001 / 8:04
טיוגה נסחרת לפי שווי של 45 מיליון דולר ובידיה מזומנים בהיקף של 18 מיליון דולר, כך מדווח "ידיעות אחרונות"