מנהל בכיר במורגן סטנלי נקנס על ידי בורסת ניו יורק ב-100 אלף דולר, לאחר שנמצא כי הזרים פקודות מסחר שנועדו להעלות מחיר מניה שנרכשה על ידי מורגן. הסוחר, דיוויד ממוט, לא הודה באשמה, אולם מלבד הקנס הוטלה עליו השעיה של שישה שבועות, דיווח "וול סטריט ג'ורנל".
העבירות שביצע ממוט נעשו לאחר שמורגן סטנלי הסכים לרכוש חבילה גדולה, 2.8 מיליון מניות של חברת AES, מאחד מלקוחותיו, אולם מחיר המניה ירד. בתגובה לכך הזרים ממוט פקודות קנייה מעל למחיר השוק, בניסיון לגרום לעלייה במחיר המניה, ולהגביל את ההפסדים על הרכישה, אמרה בורסת ניו יורק.
התביעה נגד ממוט היתה אזרחית, והוא לא נדרש להודות באשמה. ממוט טען להגנתו כי לא ביצע את פקודות המסחר כדי ל"פמפם" את מחיר המניה, אלא כדי להימנע מהפרה של אחד מחוקי הבורסה, לפיו נאסר על מורגן סטנלי לרכוש מניות נוספות של AES מתחת למחיר בו רכשה את החבילה המקורית.
רבים מבנקי ההשקעות בוול סטריט הגדילו את היקף פעילות מסחר העצמי שלהם, לאחר שלוש שנות השפל שבין 2000 ל-2003. המסחר כולל מניות, אג"ח וחוזים עתידיים על סחורות, בין היתר.
סוחר של מורגן סטנלי נקנס ב-100 אלף דולר על הרצת מניה
סוכנויות הידיעות
10.6.2004 / 14:04