וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הממונה על ההגבלים ימליץ לערוך מכרז לשני זכיינים בערוץ 2

רוני קורן-דינר

15.6.2004 / 17:46

עוד ממליץ שטרום לבחון מיזוג הזכיינים לזכיין אחד בשנת 2007; מנכ"ל הרשות השנייה: "אנו שמחים שהממונה הצטרף לדעתנו - מיזוג הזכיינים בעתיד ידרוש אישור מועצת הרשות השנייה"

הממונה על ההגבלים העסקיים, עו"ד דרור שטרום, ימליץ לערוך את המכרז המחודש על זיכיון ערוץ עבור שני זכיינים. כך עולה מחוות הדעת שהגיש הממונה לרשות השנייה.

בחודשים האחרונים בדקה רשות ההגבלים את טיבה של התחרות בין שני הערוצים המסחריים ערוץ 2 וערוץ 10, וקבעה כי נתח השוק של ערוץ 10 עדיין אינו מספק על מנת לאשר פעילות של זכיין בודד בערוץ 2 מולו. עם זאת, קבע שטרום כי יש מקום לבחון את מיזוג הזכיינים בערוץ 2 לזכיין אחד כשנתיים לאחר מועד תחילת הזיכיון המחודש, בשנת 2007, אם עד אז תתחזק באופן משמעותי התחרות מצד ערוץ 10.

המכרז על הזיכיון המחודש בערוץ 2 יפורסם בספטמבר. הרשות השנייה הודיעה כי בכוונתה לערוך את המכרז כך שהערוץ יופעל במתכונת של שני זכיינים. הרשות המתינה לחוות הדעת של שטרום על מנת לקבוע סופית עמדה בעניין. הזיכיון הנוכחי בערוץ 2 יסתיים בנובמבר 2005, לאחר הארכה של שנתיים. במכרז צפויות להתמודד קשת, רשת וטלעד, כאשר השתיים האחרונות מנהלות מגעים למיזוג.

כמו כן הודיעו על התמודדותם במכרז אודי רקנאטי ואביב גלעדי, בעלי נגה תקשורת (מפיקת ערוצים 6 ו-8) ובעל מניות בערוץ הספורט, וכן הצטרפה היום למירוץ חברת תיא תקשורת בבעלות עמי גניגר.
"אנו שמחים שהממונה על ההגבלים העסקיים הצטרף לדעתנו וקבע שיש לערוך מכרז לשני זכיינים בערוץ 2", אמר מנכ"ל הרשות השנייה, מוטי שקלאר. "מיזוג הזכיינים בעתיד ייבחן לגופו וידרוש אישור נוסף של מועצת הרשות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully