הבנקים השווייציים קרדי סוויס (סימול CSGN.VX) ו-UBS (סימול UBSN.VX) הסכימו לחשוף רשימות הכוללות שמות של 3,000 בעלי חשבונות מתקופת מלחמת העולם השנייה, אשר ייתכן שהיו שייכים לקורבנות הנאצים. כך לדברי עו"ד ברט נויבורן, המייצג ניצולי שואה בארה"ב התובעים את הבנקים.
הסכמת הבנקים לחשוף השמות, אשר באה לאחר תקופה ארוכה בה התנגדו לחשיפתם, עשויה לאפשר לניצולים או לצאצאיהם לקבל מאות מיליוני דולרים שהופקדו בבנקים, אך מעולם לא נמשכו.
הודעת הבנקים כי יאפשרו לציבור לעיין ברשימות החשבונות צפויה לשים קץ למחלוקות הנותרות בין הבנקים לניצולי השואה, אשר הגיעו להסדר מחוץ לבית המשפט בשנת 1998 שבמסגרתו קיבלו הניצולים 1.25 מיליארד דולר.
הבנקים מסרו כי במסגרת ההסדר יבדקו את 2,000 התביעות הבולטות מול מאגרי הנתונים של הבנקים, ובמידה שהתהליך יסייע באיתור בעלי חשבונות או צאצאיהם, ייבדקו 11,500 תביעות נוספות על ידי הבנקים.
אדוארד קורמן, שופט פדרלי בארה"ב הממונה על ההסדר שנחתם ב-1998, כבר היקצה 800 מיליון דולר לצורך פיצוי יהודים שהיו להם חשבונות בבנקים בשווייץ, או לבני משפחותיהם. עם זאת, רק 154 מיליון דולר חולקו עד כה, בעיקר משום שמרבית בעלי החשבונות נספו יחד עם משפחותיהם.
הבנקים השווייציים כבר פירסמו רשימות הכוללות כ-20 אלף שמות של בעלי חשבונות בנק מהתקופה הנאצית, אולם סירבו עד כה לפרסם שמות נוספים בטענה כי ספק אם מדובר בבעלי חשבונות שהיו קורבנות של המשטר הנאצי.
מוקדם יותר השנה, הוציא השופט קורמן חוות דעת קשה בה הגדיר את סירוב הבנקים לפרסם את שמות בעלי החשבונות בתור "הניסיון האחרון של הבנקים השווייציים לעכב את עשיית הצדק ולמנוע את חשיפת האמת".
למעלה מ-30 אלף איש הגישו תביעות לפיצויים על כספים שאבדו בחשבונות בנקים, אולם רק כ-2,000 תביעות התבררו כמוצדקות - ובעליהן עשויים לקבל כספים בהיקף של כ-270 מיליון דולר.
