"זו היתה הנפקה מוצלחת עם ביקוש יתר גבוה. גם הבנקאים האמריקאים שליוו אותה אמרו שהיא היתה יוצאת דופן בביצועים שלה. היו לנו ביקושים של מאות מיליוני דולרים וזה די חריג בהנפקה שנייה בנאסד"ק.
"היו לנו ביקושים משמעותיים מגופים ישראליים אבל עיקר הביקושים הגיעו ממוסדות פיננסיים גדולים בארה"ב. צריך גם לשים לב שמניית החברה עלתה בכמה אחוזים במהלך ימי המסחר האחרונים",
כך מסר הבוקר ל-TheMarker, דורון בירגר, נשיא אלרון ויו"ר הדירקטוריון של גיוון אימג'ינג , השוהה עתה בבייג'ין, סין, שעה שהתייחס להנפקה אותה השלימה גיוון אימג'ינג, אך לפני מספר שעות.
לדברי בירגר, "הנפקה הזו נותנת לנו ביטחון. חברה שנסחרת בשווי של 850-900 מיליון דולר, ראוי שיהיו לה בקופה כ-70 מיליון דולר, כפי שיש לנו עתה. ראוי לציין גם את האמון שהביעו אלרון ודיסקונט השקעות אשר לא מימשו מניות במסגרת הצעת המכר. אמון דומה יש גם למשקיעים גדולים מארה"ב שהשתתפו בהנפקה שערכנו".
בירגר הוסיף כי "בעקבות ההנפקה צפויה אלרון לכלול בדו"חות הרבעון השני שלה רווח הון של כ-6 מיליון דולר, וזאת בשל כך ש-RDC - המוחזקת על ידי אלרון ביחד עם רפא"ל, מימשה מניות. כמו כן, רווח זה יושפע גם מכך שהונה של גיוון אימג'ינג גדל, ולאלרון יש חלק באקוויטי שלה".
בהקשר זה נציין כי גם לדיסקונט השקעות, המחזיקה בעצמה בכ-13.5% ממניות גיוון, צפוי לנבוע רווח הון מהנפקת המניות שביצעה החברה המפתחת ומייצרת גלולה הכוללת מצלמת וידיאו המסייעת לאבחון מחלות בדרכי העיכול.
במסגרת ההנפקה אותה השלימה הבוקר, מכרה גיוון לציבור 1.5 מיליון מניות שלה, כשבמקביל השלימו חלק מבעלי מניותיה הצעת מכר למיליון מניות נוספות. המחיר שנקבע בהנפקה היה 32 דולר למניה, מחיר הנמוך בפחות מ-1% ממחיר המניה עם סיום המסחר בבורסת הנאסד"ק.
בסך הכל מכרה גיוון מניות שלה בהיקף כספי של 48 מיליון דולר, כאשר התמורה נטו (בניכוי הוצאות ההנפקה) תסתכם בכ-44.1 מיליון דולר. בעלי המניות שנטלו חלק במהלך גרפו כ-32.2 מיליון דולר, כאשר היקף העסקה מבחינתם עשוי אף לגדול, במידה שהחתמים - מריל לינץ' וסיטיגרופ גלובל מרקטס - ינצלו את האופציה שניתנה להם לרכוש עוד כ-376 אלף מניות גיוון אימג'ינג.
דורון בירגר על הנפקת גיוון אימג'ינג: "היו לנו ביקושים של מאות מ' ד' וזה די חריג בהנפקה שנייה בנאסד"ק"
אלי דניאל
18.6.2004 / 9:08
נשיא אלרון אמר כי בעקבות ההנפקה צפויה אלרון לכלול בדו"חות הרבעון השני שלה רווח הון של כ-6 מיליון דולר; גיוון השלימה לפנות בוקר הנפקה במסגרתה גייסה כ-44.1 מיליון דולר נטו