וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בינו דורש להפחית אשראי בעייתי משווי הבנק; העובדים דורשים פיצוי

שלומי שפר

21.6.2004 / 7:21

עובדי הבנק מתכוונים לדרוש פיצויים בעשרות מיליוני שקלים תמורת הסכמתם להעברת השליטה בבנק; הבינלאומי חתם בסוף השבוע שעבר על עסקה לרכישת אינווסטק בכ-500 מיליון שקל

ההסכם לרכישת בנק אינווסטק על ידי הבנק הבינלאומי כולל סעיף, שלפיו תתבצע הערכת שווי לתיק האשראי של אינווסטק (דיו דיליג'נס) - כך נודע ל"הארץ". לפי ההסכם, אם יתברר כי הבנק לא ביצע הפרשות מספיקות לחובות מסופקים מתיק האשראי, יפחת סך ההפרשות משווי העסקה, או לחילופין - אינווסטק העולמית תיקח על עצמה אשראי זה ותדאג להחזרתו לאינווסטק. אם אכן תתגלה בעיה כזו בתיק האשראי של אינווסטק היא עשויה להביא להפחתה משמעותית בשווי הבנק בעסקה.

על פי מקורות בשוק ההון, אינווסטק הלווה בעבר כמה עשרות מיליוני שקלים לחברת נדל"ן פרטית לצורך פרויקט המצוי בקשיים. לפי ההערכות, מדובר באשראי שיש לבצע בגינו הפרשות, ולכן צפויה מחלוקת בין הבינלאומי לבין אינווסטק אם אשראי זה יישאר של אינווסטק העולמית או יירכש על ידי הבינלאומי. ככל הידוע, עדיין לא החלה בדיקת תיק האשראי של הבנק.

בנוסף, עובדי אינווסטק שכרו אתמול את שירותיה של עו"ד אורנה לין המתמחה בדיני עבודה, ותבעו מצדיק בינו, הבעלים של הבינלאומי, לשתף אותם במו"מ למכירת הבנק. עובדי הבנק מתכוונים לדרוש פיצויים ובונוסים בהיקף של עשרות מיליוני שקלים בתמורה להסכמתם להעברת השליטה בבנק. ככל הנראה, העובדים גם מתכוונים לדרוש מהבנק הבטחה לפיצויים מוגדלים, ולהמשך אחזקתם באופציות של אינווסטק העולמית - שניתנו להם בעבר ואשר עשויות להילקח מהם - וכן לקבל חלק מהתמורה של המכירה ובונוסים בגין ההישגים של הבנק.

230 עובדי אינווסטק מועסקים בחוזים אישיים, ואולם מקורות משפטיים אמרו כי פסקי דין קודמים קבעו כי במקרה של העברת בעלות בחברה חייב הרוכש לשתף את העובדים במגעים; שיתוף העובדים במגעים לרכישת הבנק כרוך בהתאגדות של העובדים ולכן עשוי להביא לביטול חוזי ההעסקה האישיים שלהם. ככל הידוע, בינו מסרב לשלם פיצויים לעובדים, בטענה שאינווסטק היא זו שצריכה לפצות אותם.

מנכ"ל אינווסטק אנגליה, אלן טפנק, יצא אתמול בלילה בטיסה לישראל כדי לנסות וליישב את ההדורים; עם זאת מקורבים לעסקה אמרו כי הגעתו של טפנק היתה מתוכננת כחלק מהמו"מ.

הבנק הבינלאומי חתם בסוף השבוע שעבר על עסקה לרכישת אינווסטק לפי הונו העצמי של הבנק - כ-500 מיליון שקל. הבינלאומי אמור לשלם על השליטה (כ-80%) בבנק כ-400 מיליון שקל, בהנחה שלא יתגלו בעיות בתיק האשראי של הבנק.

מבחינה רגולטורית לא צפויה בעיה באישור העסקה, וככל הידוע כבר התקבל אישור לא פורמלי מהממונה על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום. גם בנק ישראל צפוי לאשר את העסקה, מכיוון שבינו כבר קיבל אישור לרכישת הבינלאומי ולכן, אין מניעה לאשר לו לרכוש בנק נוסף.

הבנק הבינלאומי סירב להגיב לידיעה. עו"ד אורנה לין סירבה להתייחס לידיעה.

לא היה ניתן להשיג את תגובת בנק אינווסטק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully