וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עו"ד לין: נדרוש מביה"ד למנוע את מכירת אינווסטק - אם העובדים לא ישותפו במו"מ

שלומי שפר

24.6.2004 / 9:18

"אמרנו להם שיכניסו אותנו מיד למשא ומתן, אחרת תהיה בעיה להמשיך בעסקה למכירת הבנק"; הבנק הבינלאומי רכש לפני כשבוע את השליטה בבנק אינווסטק; העסקה כפופה להערכת שווי וצפויה להיחתם בימים הקרובים

"אמרנו להם שיכניסו אותנו מיד למשא ומתן, אחרת תהיה בעיה להמשיך בעסקה למכירת הבנק; לא כתבנו להם מה נעשה, אבל אמרנו להם שהמהלך ייתקל בקשיים" - כך אמרה אתמול עו"ד ארנה לין. אתמול שלחה לין בשם 225 עובדי בנק אינווסטק מכתב לכל הדירקטורים של הבנק, שבשבוע שעבר סוכם על מכירת השליטה בו לבנק הבינלאומי.

אם הבנק לא ייענה לדרישות העובדים, הוסיפה לין, בכוונתה לפנות בתחילת השבוע הבא לבית הדין לעבודה בדרישה לעצור את העסקה. "זה כבר נעשה בעבר", אמרה לין. "התרופה לבעיה לא בשמיים. הם ממשיכים בעסקה במהירות, אבל אי אפשר להשאיר את העובדים של הבנק לסוף. אנחנו לא יודעים מה התוכניות שלהם ואם הם מתכוונים לפטר עובדים בבנק או לא".

לין כתבה במכתב: "מרשיי נמצאים בעלטה מוחלטת ובחוסר ודאות באשר להמשך עתידם המקצועי בבנק. מעבר להצהרה כללית שניתנה בדבר המהלך המתוכנן, לא ידוע למרשיי מה צופן העתיד, וכמובן שמצב דברים זה גורם לחשש מפני הגרוע מכל".

מהמכתב עולה כי אם לא ינוהל משא ומתן מיידי עם העובדים בבנק, אלה יפגעו בהמשך ניהולה של העסקה; כלומר, העובדים לא יאפשרו לקבוצת הבינלאומי לבצע הערכת שווי (דיו דיליג'נס) לנכסי האשראי של אינווסטק.

אתמול אמרה עו"ד לין כי "נפגשנו עם הנהלת בנק אינווסטק - עם המנכ"ל יונתן עירוני, הדירקטור אלן טפנק ועורכי הדין אורי ברגמן ודורון תורן - ב-21 בחודש. הצגנו את עמדתנו, ביקשנו מההנהלה לספק לנו נתונים כמו פילוח העובדים - גיל, ותק ומצב סוציאלי. כמו כן ביקשנו שייכנסו מיד למשא ומתן. קיבלו אותנו בסבר פנים יפות, אבל מאז ועד היום לא חזרו אלינו".

הבנק הבינלאומי רכש לפני כשבוע את השליטה (בשיעור של 80%) בבנק אינווסטק ישראל לפי ההון העצמי של הבנק, כ-500 מיליון שקל. העסקה כפופה להערכת שווי וצפויה להיחתם בימים הקרובים.

מבנק אינווסטק נמסר כי משרד וקסלר ברגמן המייצג את הבנק נמצא בקשר שוטף עם עו"ד לין.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully