וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שטרום מתנגד להחלטת ליברמן להגביל מספר המושבים בחברות זרות

זוהר בלומנקרנץ

25.6.2004 / 8:37

על פי מדיניותו של ליברמן, יוגבל שיעור הטסים ליעדי המשך בחברות התעופה הזרות ל-50% ממספר הנוסעים היוצאים מישראל; לופטהנזה, סוויס ואליטליה עתרו לבג"ץ בעקבות ההחלטה



הממונה על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום, הביע בדיונים פנימיים התנגדות להחלטת שר התחבורה לשעבר אביגדור ליברמן, להגביל את היצע המושבים של חברות התעופה הזרות בטיסות לישראל וממנה, בניסיון להגן על חברת אל על.



שטרום אמר בדיונים כי נימוקי מינהל התעופה האזרחית במשרד התחבורה "אינם משכנעים, נטולי אחיזה במציאות וחסרים בסיס משפטי מוצק". בעקבות עמדת שטרום, העבירה אל על למשרדי הממשלה הרלוונטיים מסמכים ונתונים נוספים המחזקים את עמדתה. בתגובה אמר שטרום כי לא יתייחס לתוכנם של דיונים פנימיים וכי הוא עדיין בוחן את עמדתו.



על פי מדיניותו של ליברמן, יוגבל שיעור הטסים ליעדי המשך בחברות התעופה הזרות, כמו ארה"ב והמזרח הרחוק, ל-50% ממספר הנוסעים היוצאים מישראל. מדיניות זו נועדה, כאמור, להגן על אל על המפעילה טיסות ליעדים אלה.



שלוש חברות תעופה אירופיות - לופטהנזה, סוויס ואליטליה - עתרו לבג"ץ בעקבות ההחלטה, ודיון בעניין נקבע ל-7 ביולי.



עד לקיום הדיון ניתן צו ביניים המעכב את יישום ההחלטה. תשובת המדינה לעתירת חברות התעופה האירופיות אמורה להינתן בימים הקרובים, אלא אם תבקש פרקליטות המדינה מבג"ץ דחייה בהגשת התשובה.



מקורות בענף התעופה העריכו אתמול כי פרקליטות המדינה תתקשה להגן בבג"ץ על החלטת שר התחבורה לשעבר. לדבריהם, הקושי גדול במיוחד לנוכח התנגדות מצד כמה משרדי ממשלה, כמו התיירות, האוצר והחוץ למדיניות זו.



בפרקליטות המדינה בוטלה ישיבה שתוכננה לדון בגיבוש התשובה לבג"ץ. ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "הדיון נדחה בגלל סיבות טכניות. ייקבע מועד חדש לקיומו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully