וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנכ"ל קרנות הנאמנות של מנורה גאון: "תוך שנתיים-שלוש נהיה בשלישייה הפותחת של הענף"

רותם שטרקמן

25.6.2004 / 8:45

שמעון שגב: הקו האסטרטגי של ניהול הכספים בחברה יוכיח את עצמו בטווח הארוך; על אף שרשמה גידול של 50% בהיקף הנכסים מתחילת 2004, החברה מנהלת רק 370 מיליון שקל



חברת הקרנות של מנורה גאון אינה נמנית עם עשר חברות הקרנות הפרטיות המובילות. על אף שרשמה גידול של 50% בהיקף הנכסים מתחילת 2004 - עלייה שאינה אופיינית לחברות אחרות בענף - היא מנהלת רק 370 מיליון שקל ושמה אינו נישא בפי משקיעים טיפוסיים בשוק ההון.



מנורה גאון גם לא הצליחה עדיין לעשות את הקפיצה הנחשונית המקווה, כמו שעשו למשל החברות מיטב ואנליסט. הגאות בבורסה, התדמית החיובית ויועצי ההשקעות בסניפי הבנקים, החוששים שלא לעמוד בכללי הייעוץ, עשו בשבילן את העבודה - כך שמיטב ואנליסט הכפילו את נכסיהן פי כמה ב-12 החודשים האחרונים. למרות זאת, מנכ"ל הקרנות של מנורה-גאון שמעון שגב משדר אופטימיות. הוא טוען כי הקו האסטרטגי של ניהול הכספים בחברה יוכיח את עצמו בטווח הארוך. "בתוך שנתיים-שלוש נהיה בשלישייה הפותחת של הענף", הוא מבטיח.



שגב מסביר כי במנורה-גאון הגיעו זה לא כבר למסקנה שכמעט אין למנהל קרנות - מוצלח ככל שיהיה - יתרון יחסי בניהול כספים. ולכן כמעט כל הקרנות של מנורה-גאון הן למעשה קרנות אינדקס (העוקבות באופן עיוור אחר מדדי מניות, אג"ח ומט"ח). לדבריו, הוכח כבר מספיק פעמים שמנהלי קרנות אינם משיגים תשואות גבוהות יותר מהמדדים עצמם, כך שזו טעות לגבות עמלות גבוהות ולא להעניק תמורה. לדבריו, כשכל קרן מבטאת אפיק השקעה טהור יותר נוח למשקיע הקטן לנהל תיק השקעות מפוזר ולהחליט בעצמו בכל פעם על שיעורי ההחזקה בכל אפיק.



"יש כיום 40 חברות שמנהלות 673 קרנות. כדי להגיע לציבור צריך ייחוד". שגב מסביר כי בשנה האחרונה צברה תאוצה מדיניות האידקסים, מה שהתבטא גם בהנפת תעודות סל בבורסה. "אני גוף קטן ואיני יכול לחנך את השוק שעדיף לו אינדקסים, אבל לאורך זמן הציבור יגיע גם אלינו". שגב אומר כי הפריחה בענף תעודות הסל טובה לקרנות האינדקס, על אף שנראה כי מדובר בתוספת תחרות.



שגב מסביר את היתרון בחתימת הסכם ההפצה עם בנק דיסקונט: "ראינו בזה הזדמנות אסטרטגית שתסייע ליצור מערכת יחסים עם הבנקים ולהתחיל בחדירה לסניפים. את שיווק הקרנות אנחנו עושים בעצמנו באמצעות פגישות עם יועצי השקעות, כינוסים שבהם אנחנו מופיעים, חלוקת חומר פרסומי, והעיקר - באמצעות התשואות".



הוא אומר כי עד לא מזמן התעלמו הבנקים מהפרטיות, מה שיצר להם שליטה על נתח שוק של 92%. ואולם גלי ההדף שעשתה חקירת הרשות יחד עם השינוי באווירה יצרו מומנטום שהביא את הבנקים לבוא ולדבר עם החברות הפרטיות. הוא מציין כי שני בנקים נוספים פנו אליו לשיתוף פעולה, אך הדברים לא הגיעו לכלל הסכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully