חברת ביוסל (לשעבר, אורזית) עתידה לצרף אל רשימת בעלי המניות שלה קבוצת משקיעים בראשות משפחת שרצקי אשר תשקיע בה כ-1.4 מיליון שקל, כמו גם משקיעים אחרים, להם תפיץ ותשווק חברת הייעוץ דולב את אברמוביץ 550 אלף מניות של החברה בתמורה לכ-3 מיליון שקל, כך נודע ל-TheMarker.
ביוסל תמכור לקבוצת המשקיעים בראשות משפחת שרצקי כ-306 אלף מניות המוחזקות על ידי רפקי, חברה בת שלה הנמצאת בעלות מלאה, לפי מחיר של 4.5 שקל למניה, מחיר הנמוך בכ-7% ממחיר המניה בבורסה. המניות שיירכשו על ידי קבוצת המשקיעים בראשות משפחת שרצקי מהווות כ-6.3% מהון מניותיה של ביוסל, אם כי בעקבות הקצאת המניות הצפויה, יהוו מניות אלה כ-5.3% מהונה של ביוסל.
באשר למניות שיוקצו באמצעות דולב את אברמוביץ, הרי שתמורת כל אחת מהן תזכה החברה לתשלום של 5.5 שקלים - 14% מעל מחיר השוק, כלומר, לפי שווי חברה של כ-30 מיליון שקל (אחרי הכסף). יש לציין כי כל אחד מהמשקיעים לו יוקצו מניות של החברה, יזכה במקביל לכל מניה גם לכתב אופציה אשר יהיה ניתן למימוש למניה, במשך תקופה של שלוש שנים, לפי מחיר מימוש של 9.5 שקלים.
מניית ביוסל נהנתה בשלושת החודשים האחרונים ממומנטום חיובי, שעה שבתקופה זו היא גמאה למעלה מ-300%, כך ששווי השוק של החברה עומד כעת על כ-23.6 מיליון שקל.
הנכס העיקרי של ביוסל הינו החזקתה בכ-40% מהון המניות של פרוטליקס (Protalix Biotherapeutics), המוכרת יותר בשמה הקודם - Metabogal. חברה זו הודיעה לפני שבועות ספורים כי היא עומדת להתחיל בניסויים בקופים, ניסויים שייערכו באנגליה, וזאת לצורך בדיקת בטיחות אנזים מסוג Glucocerbrosidase אותו היא מפתחת לשם טיפול במחלת גושה (Gaucher).
מחלת גושה היא מחלה תורשתית הנחשבת לנפוצה ביותר בקרב היהודים האשכנזים. הלוקים במחלה חסרים את אנזים Glucocerbrosidase, המסייע בחילוף החומרים, וכתוצאה מחסרונו של האנזים מצטבר בריאות, בטחול ובכבד, ולעיתים אף במוח, חומר שומני (ליפיד). ישנם שלושה סוגים של המחלה, כאשר הקשה מביניהם פוגע בחולה כבר בגיל הינקות, ועשוי להביא למוות. בין הסימפטומים השכיחים של הסוג הראשון של המחלה - עייפות וחולשה בשל אנמיה וכאבי עצמות.
הטכנולוגיה אותה פיתחה פרוטליקס מאפשרת ייצור והפקה מסחרית של חלבונים תרופתיים על ידי שיטות של הנדסה גנטית במערכת של תאי צמח. הטכנולוגיה של החברה עתידה לאפשר האצה של תהליך הפקת החלבונים התרופתיים המשמשים לטיפולים רפואיים, שכן כיום מופקים חלבונים אלה מתאים של בעלי חיים.
שלב הניסוי בו החלה החברה הוא השלב השני בפיתוח מוצר לטיפול במחלת הגושה, לאחר שהשלב הראשון, בו בוצעו ניסויים בעכברי מעבדה, הושלם בהצלחה. על פי ההערכות, השוק לטיפול בחולי גושה מסתכם בכ-800 מיליון דולר בשנה, והוא עשוי לצמוח עד שנת 2008 לרמה של מיליארד דולר.
