ערוץ הילדים ישקיע השנה כ-30 מיליון שקל בהפקות מקור. כמחצית מההשקעה תופנה להפקות בז'אנר עליון, כלומר סדרות דרמה וסרטים דוקומנטריים, סכום הגבוה בכ-15% מדרישות מועצת הכבלים והלוויין. כך מסרה היום קרני פלזנטל-זיו, מנכ"לית ערוץ הילדים. בשנת 2003 השקיע הערוץ סכום דומה בהפקות מקור והפקות איכות.
סקר שהזמין הערוץ מחברת Market Watch מעלה כי בשעות צפיית השיא של הערוץ (14:00-17:00) עומד נתח הצפייה שלו על כ-18.5%, בהשוואה לנתח של 13.2% בשעות אלה שמציג ערוץ 2, 4% בערוץ 10, 3% בערוץ 1 וכ-2.5% בפוקס קידס. לדברי קרני פלזנטל זיו, מנכ"לית ערוץ הילדים, הנתונים מראים שלמרות התחרות הגוברת בשנתיים האחרונות מצד ערוצי ילדים אחרים וערוצי הטלוויזיה הכלליים, ערוץ הילדים הצליח לשמור על מעמדו כערוץ המוביל בקרב הילדים.
עוד ציינה פלזנטל-זיו כי מסקר של מכון שווקים פנורמה עולה ש-100% מהילדים בגילאי 7 עד 12 המנויים לכבלים וללוויין צופים בערוץ הילדים, מתוכם 86% צופים בערוץ בתדירות יומיומית. בנגה תקשורת, המפיקה את הערוץ, מתכוונים למנף את הצפייה הנרחבת בערוץ להגדלת ההכנסות. זאת, על ידי הרחבת היישומים האינטראקטיוויים המופעלים על גבי הערוץ והשקת משחקים המאפשרים למנויים לשחק זה מול זה מבתים שונים.
את המחצית השניה של 2004 פותח הערוץ עם סדרה של אירועי קיץ, בהם "מסע הקיץ - אתגר הבנים והבנות", במסגרתו הבנים והבנות יתחרו ביניהם במסגרת משימות מקרית שמונה ועד אילת. כמו כן, הערוץ יעסוק באולימפיאדה וילווה את הנבחרת הישראלית. לגמר "ששטוס" תגענה שלוש כיתות (מתוך 4,000 כיתות שנרשמו לתחרות) ועיר ערוץ הילדים תחגוג עשור ותציע פעילויות ברחבי הארץ ללא תשלום. כמו כן, תשודר עונה שלישית של הסדרה המצליחה "הפיג'מות".
לאחר הקיץ ישודרו בערוץ שלוש סדרות מקור, שיצולמו במהלך הקיץ: "שיעור חופשי" שתשודר בסוכות, עונה שניה של "האדומות", שתעלה לשידור בנובמבר וה"הקובץ הסודי של אבא" - סדרה קומית העוסקת בגירושין מנקודת מבטם של הילדים.
ערוץ הילדים ישקיע כ-30 מיליון שקל בהפקות מקור
רוני קורן-דינר
27.6.2004 / 16:59
כ-50% מתוך ההשקעה - בדרמות ובסרטים דוקומנטריים; במהלך הקיץ יצולמו שלוש סדרות מקור; תורחב הפעילות של הפלטפורמה האינטראקטיווית עם משחקי מנוי מול מנוי