חברת סקופ , הנמצאת בשליטת המנכ"ל שמואל שילה וחברת אורדן מקבוצת שרפ"ק, צופה כי מכירותיה יזנקו השנה בכ-40% לרמה של כ-400 מיליון שקל, וכי הרווח הגולמי שלה ינוע בטווח של 34%-36%. ל-TheMarker נודע כי החברה מסרה את הפרטים במצגת שהיא עורכת היום בפני אנליסטים בשוק המקומי.
סקופ עוסקת ביבוא ובשיווק של מוצרים וחומרי גלם בענף המתכות הלבנות - כגון נירוסטה, אלומיניום, טיטניום ועוד. מוצרי החברה משמשים את רוב ענפי התעשייה. החברה משמשת למעשה כמחסן לחומרים אלה, והיא נוהגת לספק את המוצרים בזמן מיידי מרגע ההזמנה, כך ש-98% מההזמנות שלה מסופקות ללקוח תוך 24 שעות מרגע ההזמנה.
החברה סיימה את הרבעון הפותח של 2004 עם צמיחה של כ-43% בהכנסות לרמה של כ-102.3 מיליון שקל, רווח תפעולי של 23 מיליון שקל, הגבוה בכ-111% לעומת הרבעון המקביל ורווח נקי של 12.4 מיליון שקל, הגבוה בכ-170% מהרבעון המקביל.
מן החברה נמסר כי בטווח הארוך יותר, ישנה שאיפה להגיע למכירות של כ-200 מיליון דולר, מתוך שוק של כ-600 מיליון דולר בו החברה פועלת, צמיחה שתושפע מתחומים חדשים אליהם נכנסו בשנים האחרונות, כמו תחומי הפלדה והפלדה המסוגסגת, צנרת ואביזרים מפלדה (תחומים אליהם נכנסו ב-2002) וממכירות לתחום הנחושת והפליז אליו נכנסו ב-2004. בנוסף, החברה צופה כי תשיג מכירות של כ-20 מיליון דולר מיצוא מוצריה לחו"ל.
במצגת שערכה החברה נמסר עוד כי היעדים האסטרטגיים הם: לבסס את המעמד כמשווק מוביל בענף המתכות בישראל ובמזרח התיכון; להשיג גידול במחזור המכירות שלה במסגרת המוצרים הקיימים ומהשקת מוצרים חדשים, תוך שמירה על שיעורי רווח גבוהים; לשווק מתכות נוספות פרט לקיימות לאותו ענף על הפלטפורמה הקיימת; וכן להוסיף ציוד ייעודי על מנת להגדיל יכולות ומתן מענה לשווקים חדשים והגדלת מגוון המוצרים של החברה.
בנוסף נמסר מהחברה כי ישנה כוונה להכניס שותף אסטרטגי עולמי לשיווק מתכות מיוחדות באזור, וחיבור לפלטפורמות ממוחשבות של השותף האסטרטגי.
