מחיר הנפט הגולמי התייקר ביותר מדולר והמשיך את מגמת ההתייקרות שהחלה אתמול, על רקע הירידה במלאי הנפט בארה"ב ועל רקע רמיזות סעודיה בנוגע לכך שהירידה במחירי הנפט מספקת.
מחיר הנפט הגולמי עולה בניו יורק ב-2.9% לרמה של 38.15 דולר לחבית, לאחר שאתמול עלה בכ-4%. בלונדון עולה מחיר חבית נפט מסוג ברנט ב-3% לרמה של 35.52 דולר לחבית.
העלייה במחירי הנפט קטעה חודש של ירידות מחירים, שהגיעו ל-6%, כ-15% מרמת שיא של 21 שנים שרשם הנפט בתחילת יוני.
סעודיה, יצרנית הנפט הגדולה בעולם, העלתה את תפוקת הנפט ב-9.1 מיליון חביות ביום בחודש יוני, הרבה מעל למכסת הנפט שנקבעה ע"י ארגון אופ"ק. שר הנפט הסעודי, אל נעימי, אמר אתמול כי מחירי הנפט הנוכחיים "מתאימים" וכי אינו רואה סיבה לשנות את תפוקת הנפט הנוכחית.
נאימי אמר שארגון אופ"ק צפוי לדון בתפוקת הנפט בפגישתו הקרובה ב-21 ביולי, במהלכה יחליט הארגון אם להעלות את התפוקה ב-500 אלף חביות ביום, בהתאם להחלטתו מה-1 באוגוסט.
ראש משרד האנרגיה בניגריה אמר הבוקר כי ברצונו שמחירי הנפט הגולמי ישארו סביב רמת 35 דולר לחבית. "בין 30 ל-35 דולר נראית רמת מחירים טובה. כשהמחירים מתקרבים ל-40 דולר כולם נהיים לחוצים, גם חברי הארגון", אמר אדמונד דאוקורו בראיון לרויטרס.
מחיר הנפט הגולמי עולה בכ-3% לרמה של 38.15 דולר לחבית
רונן סרברניק
1.7.2004 / 21:30