וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ביה"ד לעבודה מחק על הסף תביעתם של 2,423 גמלאי בזק נגד החברה

עינב בן יהודה

4.7.2004 / 12:47

התביעה מוערכת בעשרות מיליוני שקלים; התובעים טענו כי על החברה היה לכלול רכיבים שונים במסגרת שכרם הקובע, לצורך תשלומי פנסיה ולצורך חישוב זכויות שונות



בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, בראשות השופט אייל אברהמי, מחק על הסף תביעתם של 2,423 גמלאי בזק נגד החברה. הגמלאים, שיוצגו על ידי עו"ד מאיר אבירם, טענו כי היה על החברה להכליל את רכיבי גילום המס, קצובת ביגוד ושכר עידוד, המשולמים לעובדי החברה במסגרת שכרם הקובע לצורך תשלומי פנסיה ולצורך חישוב זכויות שונות, לרבות פדיון חופשה, מחלה ועוד.



היקף התביעה כנגד החברה, שיוצגה על ידי עוה"ד נחום פינברג, סמדר קפלן וירון קרמר, מוערכת בעשרות מליוני שקלים. סמוך למועד הגשת התביעה פנתה החברה לביה"ד בבקשה לסילוקה של התביעה על הסף.



במסגרת הבקשה, טענה החברה מדובר בתביעה של אוסף אינדיווידואלים ולא בתביעה קיבוצית ולפיכך יש להחיל לגביה את כל הכללים והדרישות לגבי תביעות הפרט. לפיכך, טענה החברה כי יש למחוק את התביעה עקב היעדר פרטים ועובדות מהותיות בנוגע לתובעים, בכלל זה פרטיו האישיים של כל תובע, נסיבות פרישתו ועוד. כמו כן, דין התביעה להימחק בשל היעדר כימות וכי יש לסלקה גם נוכח העובדה שהתובעים לא צירפו יפויי כוח, וכי נוכח מספר התובעים מתעורר חשש כי לא כולם נתנו את הסכמתם לתביעה. עוד טענה החברה בבקשתה, כי מאחר ומרבית התובעים חתמו על כתבי ויתור במסגרת הסכמי פרישה מוקדמת, הרי שעל פי דין היה על כל תובע להתייחס לכך בתביעתו.



הגמלאים טענו בתגובה, כי אינם תובעים מה שהתיישן אלא רק ביחס לגימלה ב-7 השנים האחרונות. ביחס להיעדר הכימות, טענו הגמלאים כי מדובר בתביעה ייחודית וכיוון שמדובר באותה סוגיה משפטית יש לבררה פעם אחת ביחס לכולם. דרישת הכימות נועדה להכשיל התביעה מבלי לבררה לאשורה. עוד נטען, כי התביעה מתייחסת לא רק לתשלומי העבר אלא גם לתשלומים עתידיים. כמו כן, טענו התובעים כי התביעה הוגשה באישור ובהסכמת ארגון הגמלאים בשמו של כל תובע.



בית הדין קיבל את טענותיה של בזק וקבע כי אין מקום לעסוק בתביעה כזו, בה מבוקש סעד כספי שאינו מכומת ואין בה כל העובדות הנצרכות לצורך כימותו. עוד קבע ביה"ד כי ארגון הגמלאים אינו בגדר ארגון עובדים וכי אין מדובר בתובענה בסכסוך קיבוצי, וכי לא די בהסכמת הארגון כדי להגיש תביעה בשם כל אחד מ-2,423 התובעים. עוד קבע ביה"ד, כי מדובר בקבוצת תובעים לא הומוגנית, כאשר לכל אחד נתונים שונים הרלוונטיים לתביעתו וכי לא ניתן לנהל את התביעה כאילו היתה תביעה ייצוגית. התובעים חויבו בתשלום הוצאות הבקשה בסך 3,000 שקל.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully