עסקיה של חברת ורינט מקבוצת קומברס טכנולוג'י מעולם לא נראו טוב יותר - בכל רבעון היא מצליחה להציג תוצאות מרשימות וגם התחזיות שלה להמשך מעודדות כך שנראה כי הרבעון השני של 2004 יהיה ה-11 ברציפות בו היא תציג מספרי שיא.
גם ביצועי המניה ראויים לציון: עד פתיחת המסחר אתמול היא זינקה במצטבר ב-46% מתחילת השנה ושווי השוק שלה כבר נשק למיליארד דולר. ואולם, אתמול נרשום שינוי של המגמה החיובית לאחר שהאנליסטים של UBS הגיעו למסקנה שהמניה יקרה בצורה שאינה מוצדקת ומכפילי הרווח שלה גבוהים. בבית ההשקעות חתכו את ההמלצה ל"מכור" במהלך שזרק את המניה לאחור ב-5.9%.
מעבר לכך, יש תחום נוסף בו עסקיה של ורינט מוצלחים בד בבד עם ההצלחה העסקית ? מכירת מניות. מנהלי החברה ניצלו את החוזק של המניה ובחודש יוני, בו התחזקה ב-11%, בחרו לבצע מימוש אופציות.
ראשון ברשימה הוא דן בודנר, נשיא ומנכ"ל החברה. בודנר מימש באמצע יוני 65.7 אלף אופציות למניות במחירי מימוש שנעו בין 5.9 דולרים ל-17 דולר ומכר אותם במחיר של כ-32 דולר למניה. כך, בודנר מכר מניות בהיקף כולל של 2.1 מיליון דולר ורשם רווח ברוטו של כ-1.3 מיליון דולר.
ורינט מפתחת מערכות הקלטה לווידיאו וקול ומנתחת מידע עבור השוק הארגוני ופועלת אף בתחום הבטחוני אותו חיזקה לאחרונה עם רכישת החטיבה הבטחונית של אי.סי.טל. בתחום זה מתמקדת החברה במערכות מעקב והקלטה של וידיאו דיגיטלי ויירוט מידע. לאחר הנפילה במניה אתמול, שהתרחשה במחזור ער במיוחד, שווי השוק של החברה הוא כ-950 מיליון דולר.
אל בודנר הצטרף סמנכ"ל הכספים של החברה, יגאל נסים. נסים נהנה ממחירי מימוש של 5.88-6.9 דולרים ומכר את המניות במחירים שנעו בין 34.7 דולר ל-34.9 דולר. וכך, הוא מכר מניות בהיקף של 760 אלף דולר ובניטרול מחירי המימוש הרי שקיבל לידיו ברוטו 616 אלף דולר.
ורינט צופה כי ברבעון השני של השנה (נגמר עבורה ביולי) היא תמכור ב-59 מיליון דולר וכי רווחיה פרופורמה בניטרול אפקט רכישת החטיבה של אי.סי.טל יהיו 6.1 מיליון דולר. ב-UBS הדגישו אתמול כי הורדת ההמלצה הינה אך ורק בשל שיקולי ערך וכי אין כל פגיעה צפוייה בעסקיה.
