בורסות וול סטריט רושמות עליות לראשונה זה ארבעה ימי מסחר לאחר שמחיר הנפט נסוג לרמה של 39.12 דולר לחבית, ולאחר שמוקדם יותר התקרב לרמה של 40 דולר לחבית במסחר בבורסת הסחורות בניו יורק. מדד המוליכים למחצה עולה ב-1.6% לאחר שאתמול נפל ב-3.9%. שוק האג"ח נסחר במגמה שלילית לקראת הנפקת אג"ח ממשלתיות ל-5 שנים בשווי של 15 מיליארד דולר על ידי משרד האוצר האמריקאי היום. התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים עולה ב-0.002% לרמה של 4.482%. התשואה על האג"ח ל-13 שבועות, הרגישות יותר לתנודות בריבית, עולה ב-0.033% לרמה של 1.287%.
מגזר הטכנולוגיה ממשיך לעמוד במוקד תשומת הלב. יום לאחר שאזהרות הרווח של חברת התוכנה וריטס (סימול VRTS) ויצרנית שבבי התקשורת קונקסנט (סימול CNXT) גררו את מדד נאסד"ק לירידה היומית החדה ביותר זה כמעט ארבעה חודשים, סיפקה היום יצרנית התוכנה פיפלסופט אזהרת רווח חמורה. עם זאת, ענקית המדיה המקוונת יאהו המפרסמת היום לאחר הסגירה את תוצאותיה הכספיות, צפויה לספק חדשות חיוביות למגזר הטכנולוגיה.
פיפלסופט (סימול PSFT), יצרנית התוכנות לארגונים, הזהירה כי תוצאותיה ברבעון השני יהיו נמוכות מן התחזיות על רקע ירידה בהזמנות בשל פרסום מוגבר של המאבק המשפטי נגד השתלטותה של אורקל (סימול ORCL) על החברה. פיפלסופט צופה כעת רווח לפני פריטים חד פעמיים של 13-15 סנט למניה, לעומת תחזית האנליסטים של תומסון פירסט קול לרווח של 21 סנט למניה. בשורת הרווח הנקי תרשום החברה רווח של 3-5 סנט למניה, לעומת תחזית קודמת של החברה לרווח של 10-12 סנט למניה. בשורה העליונה חוזה החברה הכנסות של 655-665 מיליון דולר, לעומת תחזית האנליסטים להכנסות של 689 מיליון דולר. מניית פיפלסופט יורדת ב-6.5%.
מיקרוסופט (סימול MSFT) תקצץ מיליארד דולר מהוצאותיה בשנה הקרובה. כך עולה מתזכיר ששלח אתמול מנכ"ל ענקית התוכנה, סטיב באלמר, לעובדים. המניה יורדת ב-0.2%.
עוד במגזר התוכנה: אסנשל סופטוור (סימול ASCL) הזהירה היום כי רווחיה לפני הוצאות חד פעמיות ברבעון השני הסתכמו ב-4-5 סנט למניה, פחות ממחצית מתחזית האנליסטים לרווח של 10 סנט. מניית אסנשל נופלת ב-16.4%.
עושת השוק נייט טריידינג (סימול NITE) אף היא פירסמה אזהרת רווח לרבעון השני בשל "תנודתיות ומחזורי מסחר נמוכים בשוקי המניות והאופציות". החברה צופה רווח רבעוני לפני הוצאות חד פעמיות של 6-11 סנט למניה, לעומת תחזית האנליסטים לרווח של 15 סנט למניה. החברה מסרה עוד כי תרשום ברבעון הוצאה חד פעמית של 79 מיליון דולר בגין הסדרים אליהם הגיעה עם רשות ני"ע (SEC) ו-NASD, הארגון שמנהל את בורסת נאסד"ק, ליישוב חקירה נגדה. מניית נייט טריידינג מאבדת 5.5%.
חברת הייעוץ אקסנצ'ר (סימול ACN) דיווחה היום על זינוק של 59% ברווחיה ברבעון הכספים שהסתיים במאי לעומת התקופה המקבילה, הודות לביקוש מוגבל לשירותי מיקור חוץ ועלייה משמעותית ראשונה זה שנתיים וחצי בהכנסות משירותי ייעוץ. החברה רשמה רווח של 210 מיליון דולר ברבעון שהסתיים בסוף מאי, או 37 סנט למניה. הכנסות אקסנצ'ר צמחו ב-21% לעומת הרבעון המקביל, והסתכמו ב-3.69 מיליארד דולר. תוצאות החברה היו בהתאם לתחזיות. המניה יורדת ב-1.8%.
יאהו (סימול YHOO), ענקית המדיה המקוונת, תדווח הערב לאחר סגירת המסחר על הכפלת הכנסותיה כמעט, לרמה של 609 מיליון דולר, מעריכים האנליסטים בשוק. ענקית המדיה חזויה לרשום רווח למניה של 8 סנט, כפליים מהרווח למניה בתקופה המקבילה ב-2003. אנליסטים מעריכים גם כי החברה תעלה את תחזיות הרווח השנתיות שלה. המניה יורדת ב-1.4%.
בנוסף ליאהו, תפרסם היום לאחר הסגירה דו"חות כספיים גם אלקואה (סימול AA), יצרנית האלומיניום הגדולה בעולם, אשר תהפוך בכך לחברה הראשונה שמהווה רכיב במדד דאו ג'ונס המפרסמת תוצאות כספיות לרבעון השני. מניית אלקואה מוסיפה 1%.
התשואה על האג"ח ל-13 שבועות בארה"ב עולה ל-1.287%; פיפלסופט יורדת ב-7% בעקבות אזהרת רווח
TheMarker
7.7.2004 / 16:57
יאהו מאבדת 1.4% לקראת פרסום דו"ח רבעוני; אזהרת רווח של אסנשל סופטוור מפילה המניה ב-16.4%