וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: ירידות בשוק האג"ח לקראת הנפקת אג"ח בסך 10 מיליארד דולר; יאהו נופלת ב-10%

TheMarker

8.7.2004 / 20:00

נמשך מבול אזהרות הרווח במגזר התוכנה: BMC וסיבל סיסטמס יורדות ביותר מ-10%; אלקואה יורדת ב-2% לאחר שפיספסה התחזיות

מניות הטכנולוגיה והקמעונות מובילות את הירידות בבורסות וול סטריט. שוק האג"ח אף הוא רושם ירידות לקראת הנפקתן של אג"ח צמודות (TIPS) ל-10 שנים בסך של 10 מיליארד דולר הצפויה היום. התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים עולה ב-0.006% לרמה של 4.478%; התשואה על האג"ח ל-5 שנים עולה ב-0.032% לרמה של 3.661% לאחר שאתמול הנפיק משרד האוצר האמריקאי אג"ח אלו בשווי של 15 מיליארד דולר.

משרד העבודה האמריקאי דיווח היום כי מספר תביעות האבטלה הראשונות ירד ב-39 אלף לרמה של 310 אלף - רמתו הנמוכה ביותר מאז חודש אוקטובר 2000 - בשבוע שהסתיים ב-3 ביולי. תחזית הכלכלנים היתה כי מספר התביעות השבועי ירד לרמה של 341 אלף. הממוצע הארבע שבועי, הפחות תנודתי, של מספר תביעות האבטלה הראשונות ירד ב-10,250 לרמה של 336 אלף. בחודש יוני נוספו לכלכלת ארה"ב 112 אלף מקומות עבודה חדשים, פחות ממחצית התוספת בחודש הקודם, לפי דו"ח התעסוקה שפירסם משרד העבודה האמריקאי בשבוע שעבר.

ענקית האינטרנט יאהו (סימול YHOO) דיווחה אמש לאחר סגירת המסחר כי רשמה ברבעון השני גידול של יותר מפי שניים ברווח הנקי, אשר הסתכם ב-113 מיליון דולר לעומת 51 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הכנסות החברה צמחו ב-90% לעומת התקופה המקבילה, ל-609 מיליון דולר, לעומת תחזיות ל-611 מיליון דולר. עם זאת, יאהו לא העלתה ממש את התחזית השנתית שלה, ואמרה כי היא צופה שהכנסותיה ב-2004 יהיו 2.455-2.535 מיליארד דולר, כמעט ללא שינוי מהתחזית שסיפקה בחודש אפריל, לפיה תרשום הכנסות של 2.4-2.5 מיליארד דולר. המניה נופלת ב-10.4%.

נמשך מבול אזהרות הרווח במגזר התוכנה. לאחר אזהרות וריטאס ופיפלסופט, סיפקו גם BMC וסיבל סיסטמס חדשות שליליות.

חברת התוכנה BMC (סימול BMC), אשר רכשה בשנים האחרונות את החברות הישראליות המימד החדיש ואופטיסיסטמס, הזהירה כי הכנסותיה ברבעון השני יהיו בטווח של 318-328 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת של החברה מחודש אפריל להכנסות של 345-355 מיליון דולר. החברה גם קיצצה את תחזית הרווח לפי פריטים חד פעמיים לרבעון לטווח של 11-14 סנט למניה, לעומת תחזית קודמת לרווח של 12-16 סנט למניה. תחזית האנליסטים היא לרווח של 13 סנט למניה. מניית BMC יורדת ב-9.7%.

סיבל סיסטמס (סימול SEBL), היצרנית הגדולה בעולם של תוכנות לניהול קשרי לקוחות, דיווחה אתמול לאחר הסגירה על נפילה של 10% בהכנסותיה ברבעון השני לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, לרמה של 301 מיליון דולר. תחזית האנליסטים היתה להכנסות של 340-365 מיליון דולר. מניית סיבל נופלת ב-11%.

אלקואה (סימול AA), יצרנית האלומיניום הגדולה בעולם, היתה אתמול לחברה הראשונה מבין החברות הנכללות במדד דאו ג'ונס, שמפרסמת תוצאות כספיות לרבעון השני. החברה רשמה רווח פרופורמה של 404 מיליון דולר או 46 סנט למניה - סנט אחד פחות מתחזית האנליסטים. זהו גידול של 86% לעומת הרווח בתקופה המקבילה, בה רשמה החברה רווח של 27 סנט למניה או 217 מיליון דולר. החברה ציינה כי הגידול החד ברווח נבע מצמצום בעליות. המניה יורדת ב-2%.

מניות הקמעונות רושמות ירידות לאחר שוול-מארט (סימול WMT), הקמעונאית הגדולה בעולם, דיווחה כי מכירותיה בחנויות הפתוחות לפחות שנה צמחו ביוני ב-2.2% - בקצה התחתון של התחזית טווח התחזית המונמך לצמיחה של 2%-4%. החברה גם מסרה כי התחזית למכירות חודש יולי היא לצמיחה של 2%-4%. מניית וול-מארט יורדת ב-0.4%.

קמעונאית ההלבשה טלבוטס (סימול TLB) מסרה כי מכירותיה בחודש שעבר גדלו ב-0.9%, פחות מהתחזיות, וכי רווחיה ברבעון השני צפויים להיות בטווח של 33-35 סנט למניה, פחות מתחזית האנליסטים לרווח של 38 סנט למניה. מניית טלבוטס יורדת ב-5%.

ג'ננטק (סימול DNA) דיווחה אמש כי הכנסותיה ברבעון השני חצו לראשונה את רף מיליארד דולר, והסתכמו ב-1.13 מיליארד דולר - זינוק של 41% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת. חברת הביוטכנולוגיה הוותיקה בעולם רשמה רווח נקי של 170.8 מיליון דולר, עלייה של 29% לעומת הרבעון המקביל. במונחי מניה ולפני הוצאות חד פעמיות רשמה החברה רווח של 19 סנט למניה - בהתאם לתחזיות האנליסטים. המניה עולה ב-0.4%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully