פיטנגו 4, קרן ההמשך הרביעית של קבוצת ההון סיכון הישראלית הגדולה ביותר פיטנגו, כבר החלה לבצע השקעות חדשות, אם כי הנהלת הקרן שומרת על עסקות אלה בשקט. פיטנגו 4 נמצאת לקראת השלמת גיוס של כ-350 מיליון דולר בשבועות הקרובים, אך החלה בהשקעות מיד עם השלמת החלק הראשון של הגיוס, בהיקף של 200 מיליון דולר במארס - כך עולה מבדיקת מאגר המידע של חברת IVC-online. את פיטנגו מנהלים שישה שותפים: רמי קאליש, חמי פרס, רמי ברכה, אהרל'ה מנקובסקי, צחי הילל וברוס קרוקר.
לפי הנתונים במאגר, פיטנגו 4 היא הקרן שביצעה את ההשקעה במארס האחרון בחברת dbMotion יחד עם קרן ורטקס, בהיקף של 6 מיליון דולר. דיבימושן, היא ספין אוף שיצא מחברת המחשוב נס, שנותרה בעלת כשליש ממניות החברה שפיתחה מערכת תוכנה לאינטגרציה של מידע רפואי. ההשקעה נועדה אז לקדם את הפיתוח הטכנולוגי והמסחרי של מערכת די.בי.מושן - מערכת המידע הרפואית שפיתחה Ness-ISI.
דיבימושן (לשעבר Ness-ISI) נוסדה על בסיס חברת אייפקס-ISI מבאר שבע, שנרכשה על ידי נס. קבוצת המתכנתים של אייפקס-ISI היוותה את הבסיס לפיתוח די.בי.מושן. המערכת שאופיינה על ידי שירותי בריאות כללית היא פלטפורמה המאפשרת איסוף מקוון של מידע רפואי ממקורות מידע שונים והעברת המידע לפי דרישה למשתמשים מורשים בתוך ומחוץ לארגון. המערכת מאפשרת לצוות הרפואי, בכל מקום, לגשת למידע רפואי שלם ועדכני בזמן אמת, כגון ההיסטוריה הרפואית של החולה, רגישות לתרופות, בדיקות שביצע בעבר ותוצאותיהן - ובכך משפרת את יעילות ואיכות הטיפול הרפואי הניתן לחולה. המערכת מיועדת לארגוני בריאות כגון בתי חולים, קופות חולים ומרפאות. המערכת מותקנת כיום בבתי החולים ובסניפי הכללית, ומשרתת יותר מ-8,000 משתמשים. לקוחות נוספים של החברה הם בית החולים תל השומר ומכון ליידן בהולנד.
בשקט בשקט, ולפני השלמת גיוס 350 מיליון דולר: קרן פיטנגו 4 התחילה להשקיע
13.7.2004 / 8:47
לפי הנתונים במאגר המידע של חברת IVC-online, פיטנגו 4 היא הקרן שביצעה את ההשקעה במארס האחרון בחברת dbMotion יחד עם קרן ורטקס, בהיקף של 6 מיליון דולר