MCI, חברת התקשורת האמריקאית (לשעבר וורלדקום), הודיעה היום תרשום את מניותיה למסחר בבורסת נאסד"ק החל ממחר.
מניותיה של ספקית שיחות החוץ השנייה בגודלה בארה"ב אחרי AT&T נסחרו מאז שהחברה יצאה השנה מהתארגנות תחת הגנה מפשיטת רגל במסחר בשוק מעבר לדלפק (Pink Sheets).
אתמול הודיעה MCI כי חברת הפיננסים לוקדיה, המשקיעה בחברות הנתונות בקשיים וממשקיעיה הראשיים של קרן פימי הישראלית, ביקשה את אישור נציבות הסחר הפדרלית ומשרד המשפטים בארה"ב לרכישת "לפחות 50% ממניותיה הרגילות של MCI".
וורלדקום הגישה בקשה להגנה מפשיטת רגל ביולי 2002, לאחר שחשפה את ההונאה החשבונאית הגדולה בהיסטוריה, בהיקף של 9 מיליארד דולר. באפריל 2004 סיימה החברה התארגנות תחת ההגנה וחזרה לפעול.
שלשום הודיעה MCI כי תבעה את המנכ"ל שלה לשעבר, ברנרד אברס, בדרישה כי יחזיר הלוואות של יותר מ-300 מיליון דולר. אברס לווה מ-MCI סך של 408 מיליון דולר, לפני שהודח באפריל 2002 בעקבות שערורייה חשבונאית שהתגלתה בחברה.
