שני מעונות סטודנטים צפויים להיפתח בקרוב במרכז ירושלים, בניסיון להחיות את מרכז העיר ולהקל על מצוקתם של בעלי החנויות באזור. בית אגרון, שבו פעל בעבר הסינמטק ומשמש כיום כמבנה משרדים, יוסב לבניין מעונות ויתווספו אליו ארבע קומות נוספות.
במקביל, קיבלה האוניברסיטה העברית אישור להוסיף חמש קומות למבנה בבעלותה במדרחוב בן יהודה, שיוסב גם הוא לבניין מגורים.
בשנים האחרונות גוועו חיי המסחר במרכז ירושלים, בעיקר בעקבות ריבוי פיגועי הטרור באזור. עשרות חנויות בקרבת המדרחוב נסגרו ובעלי חנויות אחרים התלוננו על פדיון נמוך ועל מיעוט קונים.
במקביל, התפתחו חיי מסחר בקניונים בפאתי העיר. בעירייה הגו כבר לפני כמה שנים תוכנית להעתקת מעונות הסטודנטים של האוניברסיטה למרכז העיר, כדי להגדיל את מספר הצעירים שיתגוררו באזור, ויבלו בו. השבוע, אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בעירייה את התוכנית להעתקת המעונות למרכז.
מעונות סטודנטים יוקמו בניסיון להחיות את מרכז ירושלים
יהונתן ליס
14.7.2004 / 21:11