וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הדולר מתחזק מול היורו והין על רקע פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב

רונן סרברניק

15.7.2004 / 18:00

הדולר מתחזק בניו יורק לרמה של 1.2372 דולר ליורו; נסחר ברמה של 109.475 ין לדולר; מדד המחירים ליצרן (PPI) בארה"ב ירד במפתיע בחודש יוני ב-0.3%



הדולר מתחזק קלות מול היורו לאחר פרסום נתוני האינפלציה היום לפני תחילת המסחר. כמו כן דיווח משרד המסחר על עליה במלאים העסקיים והבנק הפדרלי דיווח על ירידה בתפוקה התעשייתית.



הדולר מתחזק בניו יורק לרמה של 1.2372 דולר ליורו, עלייה של 0.1% לעומת 1.2357 דולר ליורו אתמול. מול הין נסחר הדולר ברמה של 109.475 ין לדולר, עלייה של 0.1% לעומת רמה של 109.36 ין לדולר שנרשמה לפני פרסום הנתונים.



מדד המחירים ליצרן (PPI) בארה"ב ירד במפתיע בחודש יוני ב-0.3%, דיווח היום משרד העבודה האמריקאי. זאת, לעומת תחזית הכלכלנים לעלייה של 0.2%.



מדד הליבה, שאינו כולל מזון ואנרגיה, עלה ב-0.2% - בהתאם לתחזיות. מדד הליבה עלה ב-1.8% ב-12 החודשים החולפים, העלייה החדה ביותר מאז ינואר 2001.



עוד בחזית המקרו היום בארה"ב: משרד המסחר האמריקאי דיווח היום כי המלאי העסקי בארה"ב עלה ב-0.4% בחודש מאי לשיא של 1.22 טריליון דולר.



כמו כן, מדד אמפייר סטייט (מדד מנהלי הרכש של מדינת ניו יורק) לחודש יולי אשר פורסם היום, עלה לרמה של 36.5 נקודות, הרבה מעל לתחזיות הכלכלנים למדד של 28 נקודות. בחודש יוני עמד המדד על רמה של 29.9 נקודות.



התפוקה התעשייתית בארה"ב, המשקפת את פעילות המפעלים, המכרות וחברות השרותים, ירדה בחודש יוני ב-0.3% לרמה של 116.2, כך דיווח היום הפדרל ריזרב. הבנק דיווח כי ניצול כושר הייצור ירד לרמה של 77.2% בחודש יוני לעומת 77.6% בחודש מאי. כלכלנים צפו שהתפוקה התעשייתית תישאר ללא שינוי וכי ניצול כושר הייצור יעלה ב-77.7%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully