הנהלת הבנק הבינלאומי מפעילה גם היום את הסניפים בצפון אותם משביתים עובדי הבנק, באמצעות סטודנטים המשמשים כעובדים זמניים.
ביום שישי האחרון הודיעו עובדי הבינלאומי כי ישביתו את הסניפים בצפת, בטבריה ובעפולה כחלק מהשיבושים בהם הם נוקטים מזה למעלה מ-3 חודשים. הנהלת הבנק הפעילה את הסניפים באמצעות סטודנטים, וכתגובה החליט ועד הפקידים של הבנק על השבתת סניפים אלו גם היום. בסניף הבנק בטבריה התפתח עימות בין נציגי הוועד לעובדים הזמניים, בעקבות ניסיון של נציגי הועד למנוע את כניסתם של העובדים הזמניים לסניף.
גם היום מפעילה הנהלת הבנק את הסניפים באמצעות העובדים הזמניים. לטענת חנוך ליבנה, יו"ר ועד הפקידים, מדובר בהפרה של ההסכם הקיבוצי. עוד הוסיף ליבנה כי למרות השימוש בעובדים זמניים, פעילותם של הסניפים אינה מלאה. הוועד הארצי של עובדי הבנק אמור להתכנס במהלך השבוע, ולדון בהמשך פעילותו.
מהנהלת הבנק נמסר כי אין מדובר בהפרה של ההסכם הקיבוצי, מכיוון שעל פי הסכם זה מותר להשתמש בעובדים זמניים בימים ו' ו-א'.
עובדי הבנק הכריזו על סכסוך עבודה בעקבות דרישתם לבונוס בגין הרווח שהשיג הבנק ב-2003. כמו כן הוכרז הסכסוך בעקבות מחלוקת הנוגעת לתשלום בגין שעות נוספות.
הנהלת הבנק הבינלאומי מפעילה את הסניפים אותם משביתים העובדים באמצעות עובדים זמניים
עינב בן יהודה
18.7.2004 / 16:00
העובדים משביתים את הסניפים בעפולה, בצפת ובטבריה; בטבריה מנסים נציגי הועד למנוע את כניסתם של העובדים הזמניים