LG פיליפס LCD, יצרנית מסכי ה-LCD (תצוגת גביש נוזלי) השנייה בגודלה בעולם, גייסה 1 מיליארד דולר בהנפקה ראשונה לציבור (IPO). החברה מכרה 33.6 מיליון מניות במחיר של 30 דולר למניה, הרף התחתון של הטווח המתוכנן של 30-36 דולר. החברה תתחיל להיסחר בבורסות ניו יורק (תחת הסימול LPL) וקוריאה ב-23 ביולי.
LG פיליפס LCD היא מיזם משותף של LG הדרום קוריאנית ושל פיליפס ההולנדית. בעקבות המכירה תקטן האחזקה של כל אחת מהחברות ל-44.8% מ-50%.
LG ופיליפס הקטינו את היקף המכירה רק מספר שעות לפני שתומחרה על רקע חששות כי ביקוש נמוך יקטין את הגיוס המתוכנן בהנפקה. החברה תיכננה בתחילה למכור 68.6 מיליון מניות במחיר של 15-18 דולר למניה.
תנאי השוק הבעייתיים על רקע הירידות במניות הטכנולוגיה הביאו מספר מנהלי קרנות לבטל או להקטין את ההזמנות שלהם למניות החברה. במקום להוריד את טווח המחירים, אשר כבר הורד בעבר לאחר שמחירי הצגים נפלו חדות בעקבות האטה בצמיחת הביקוש וגידול בהיצע בשוק, הוחלט על הקטנת מספר המניות שיימכרו.
LG פיליפס רשמה נתוני מכירות ורווחים מצוינים ברבעון השני של 2004. הרווח הנקי זינק פי ארבעה ל-701 מיליארד וון (609 מיליון דולר), על מכירות של 2 מיליארד דולר.
ההנפקה הראשונה לציבור של LG פיליפס LCD היא השנייה בגודלה באסיה השנה. הראשונה היא הנפקתה של יצרנית השבבים הסינית SMIC שגייסה 1.8 מיליארד דולר במארס.
LG פיליפס LCD גייסה 1 מיליארד דולר בהנפקה ראשונה לציבור
סוכנויות הידיעות
18.7.2004 / 15:38