מחיר הנפט הגולמי חצה היום את רף ה-42 דולר לחבית לראשונה מאז ה-1 ביוני - אז רשם מחיר שיא של 42.33 דולר לחבית - על רקע המשך ההסלמה באלימות בעיראק וצעדים בהם נקטה ממשלת רוסיה נגד חברת יוקוס.
החוזים על הנפט הגולמי למסירה באוגוסט נסחרים כעת בעלייה של כ-0.8% למחיר של 41.95 דולר לחבית לאחר שמוקדם יותר כבר הגיעו לרמה של 42.10 דולר לחבית, בבורסת הסחורות בניו יורק.
היום דווח כי חייל אמריקאי נהרג ממערב לבגדד, לאחר שמוקדם יותר דווח כי לפחות ארבעה בני אדם נהרגו ושניים נוספים נפגעו, בפיצוץ מטען צד ליד אוטובוס בסמוך לעיר בעקובה מצפון לבגדד.
מחר צפוי משרד האנרגיה האמריקאי לפרסם את נתוני מלאי הנפט הגולמי לשבוע שהסתיים ב-16 ביולי. בשבוע הקודם, שהסתיים ב-9 ביולי, נרשמה ירידה של 2.1 מיליון חביות במלאי הנפט של ארה"ב לרמה של 302.9 מיליון חביות, בניגוד לתחזית האנליסטים שצפו עלייה במלאי הנפט.
ארגון אופ"ק הודיע בשבוע שעבר כי בכוונתו להעלות ב-1 באוגוסט את תפוקת הנפט היומית ב-500 אלף חביות (2%) בניסיון למנוע עלייה נוספת במחירי הנפט. הארגון, אשר שואב שליש מתפוקת הנפט העולמית, הסכים בחודש שעבר להעלות בשני שלבים את תקרת התפוקה, אשר עומדת כיום על 25.5 מיליון חביות ביום, בניסיון למתן את החששות בשוק בנוגע לפגיעה בתפוקת הנפט עקב האפשרות לפיגועי טרור במתקני שאיבה בעיראק או בסעודיה.
מחיר הנפט הגולמי חצה את רף ה-42 דולר לחבית לראשונה מאז ה-1 ביוני - אז רשם מחיר שיא של 42.33 דולר לחבית
TheMarker
20.7.2004 / 22:50