אחרי הרגיעה במסחר בשוק המט"ח אתמול, נפתח הבוקר המסחר במגמה של היחלשות בשער השקל מול המטבעות הזרים העיקריים. בשעה זו נסחר השקל במחיר של 4.502 שקלים, הגבוה בכ-0.35% מהשער היציג שלו אתמול ובכ-0.3% מהרמה בה נסחר אתמול בערב. היורו נסחר כעת במחיר של 5.545 שקלים, הגבוה בכ-0.3% מהרמה בה הוא נסחר אמש, אך נמוך בכ-0.2% מהשער היציג שלו.
אתמול נקבע השער היציג של הדולר ברמה של 4.486 שקלים, והיה דומה לשערו היציג מיום שני. השער היציג של היורו נחלש בכ-0.278% לעומת שערו היציג ביום שני ונקבע ברמה של כ-5.556 שקלים.
מנכ"ל מרווחים שוקי הון, שמואל ברגר, מציין כי התחזקות הדולר מול השקל נרשמת במקביל להתחזקות המטבע האמריקאי מול היורו במסחר בשווקי חו"ל. ברגר מציין כי להתחזקות הדולר בחו"ל תרמו דברי נגיד הבנק המרכזי בארה"ב אלן גרינספאן, אשר אמר בנאום החצי שנתי שלו בפני ועדת הבנקאות של הסנאט האמריקאי, כי בכוונתו להמשיך להעלות את הריבית בקצב מדוד וכי אין כוונה לבצע העלאת ריבית בשיעור גבוה, התבטאות שגם תרמה למגמה החיובית במסחר בנאסד"ק.
במרווחים שוקי הון סבורים כי רמת ה-4.5 שקלים לדולר היא רמת תמיכה חזקה לשקל והוא לא יחצה אותה בצורה ניכרת אם לא תימשך התחזקות הדולר בעולם. מנגד לדולר צפויה תמיכה ברמה של 4.485 שקלים.
נזכיר כי בחדר העסקות של אקסלנס העריכו אתמול, בעקבות המסחר הרדום שהיה בשוק המט"ח, כי בשבוע הבא ייתכן ותחול התעוררות בשוק המט"ח וזאת לקראת פקיעת אופציות השקל דולר של חודש יולי והחלטת הריבית של בנק ישראל. בבית ההשקעות העריכו כי הדולר ימשיך להיסחר בטווח של 4.475-4.5 שקלים.
הדולר עולה ל-4.502 שקלים
אילן מוסנאים
21.7.2004 / 9:47