וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נכנע ללחצים: נתניהו בוחן חקיקת חוק שימנע מעובדי מדינה קבלת שכר ובנוסף פנסיה מהמגזר הציבורי

צבי זרחיה

21.7.2004 / 14:27

נתניהו עצמו נהנה מפנסיה חודשית של 3,673 שקל בגין היותו רה"מ לשעבר, ובנוסף לשכרו כשר אוצר 32,600 שקל; נתניהו הודיע על כך היום במליאת הכנסת שדנה בהצעת חוק בעניין שהגיש ח"כ שמחון



שר האוצר בנימין נתניהו נעתר ללחצים ובוחן בחיוב את חקיקתו של חוק שימנע מעובדים בשירות המדינה המקבלים משכורת בגין עבודתם, לקבל גם פנסיה בגין תפקיד שמילאו בעבר במגזר הציבורי.



נתניהו הודיע על כך היום במליאת הכנסת שדנה בהצעת חוק בעניין שהגיש ח"כ שלום שמחון (עבודה).
אגב, נתניהו נהנה מפנסיה חודשית של 3,673 שקל בגין היותו רה"מ לשעבר, ובנוסף לשכרו כשר אוצר 32,600 שקל.



מאחורי הקלעים היתה בקואליציה התרוצצות רבה לקראת ההצבעה לאחר שהממשלה החליטה באחרונה להביע את התנגדותה להצעת החוק. רה"מ אריאל שרון הנהנה מפנסיה בגין היותו בעבר אלוף בצה"ל, וכן מפנסיה חודשית של 9,281 שקל בגין כהונתו בעבר כשר - עיכב את הגעתו למליאה. שרון לא רצה להצביע נגד הצעת החוק כפי שקבעה עמדת הממשלה, מאחר שהוא תמך בהצעת החוק של שמחון.



באולם המליאה הופעלו לחצים להסיר את התנגדות הממשלה להצעת החוק. יו"ר ועדת הכנסת ח"כ רוני בר-און (ליכוד) פנה אל שר האוצר נתניהו ואמר לו כי לא יתכן שהממשלה שפגעה בשכבות החלשות תתנגד להצעת חוק שתמנע קבלת פנסיה מקופה הציבורית בנוסף לשכר השוטף של העובד.



בעקבות פנייתו של בר-און, התייעץ נתניהו, עם שר המשפטים יוסף לפיד ועם שר התחבורה מאיר שטרית )שכיהן עד לפני שבועיים כשר במשרד האוצר-צ.ז(. נתניהו הודיע כי יבחן את העניין באור חיובי ועל כן הוא מבקש לדחות את ההצבעה בקריאה הטרומית. בעקבות כך, נדחתה ההצבעה על הצעת החוק בשבועיים.



ח"כ מלי פולישוק (שינוי) ביקשה מיו"ר הכנסת ח"כ ראובן ריבלין (ליכוד) להקפיד שח"כים הנהנים מפנסיה מהשירות הציבורי, בנוסף למשכורתם כחברי כנסת, לא ישתתפו בהצבעה.

כיום נהנים 102 עובדים המועסקים במשרדי הממשלה והכנסת מפנסיה תקציבית של 8 מיליון שקל, בנוסף לקבלת שכר בהיקף של 15.8 מיליון שקל. נוסף להם, אלפי עובדים נהנים מפנסיה בגין שירות צבאי בנוסף לשכרם החודשי השוטף בשירות המדינה.

שמחון אמר כי, "התשלומים הכפולים מחטיאים לחלוטין את מטרת הפנסיה שנועדה להבטיח לגמלאי רמת חיים הוגנת אחרי שסיים לעבוד. מי שממשיך לעבוד ולקבל משכורת מקופת המדינה יכול להמשיך ולקיים את רמת חייו. אין שום סיבה שיתעשר על חשבון הקופה הציבורית".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully