וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המסחר לפני הפתיחה: מיקרוסופט ומוטורולה עולות ב-5%; מרקורי צונחת ב-18% בעקבות הדו"חות

דפנה מאור

21.7.2004 / 15:28

ג'יי.פי מורגן עולה ב-5.5%; לוסנט מזנקת ב-10% בעקבות דו"חות; אמדוקס תפרסם דו"חותיה לאחר הסגירה



מגמה חיובית נרשמת במסחר לפני הפתיחה בוול סטריט, לאחר הכרזתה של מיקרוסופט אמש על דיווידנד של 62 מיליארד דולר, ושלל דו"חות רבעוניים מצוינים מחברות טכנולוגיה בולטות. מיקרוסופט עולה ב-5.4%; מוטורולה, אי-טרייד, טקסס אינסטרומנטס וסאן מיקרוסיסטמס עולות כולן בעקבות פרסום דו"חות רבעוניים טובים. החוזים על מדד נאסד"ק 100 עולים ב-0.9%; החוזים על מדד S&P 500 עולים ב-0.6%. מניית מרקורי הישראלית צונחת ב-18% לאחר שפירסמה תוצאות מאכזבות לרבעון השני בשורת ההכנסות. היום תפרסם אמדוקס הישראלית את תוצאותיה הרבעוניות.



התוצאות של חברת מרקורי לסיכום הרבעון השני של השנה הציגו היום הכנסות נמוכות מהטווח שהוצב על ידי החברה, אך רווחים בהתאם לתחזיות.



החברה דיווחה היום על הכנסות של 159 מיליון דולר, נמוך מההכנסות אותן קיוותה להשיג שהיו 160-170 מיליון דולר. ההכנסות הנדחות של מרקורי צמחו ברבעון ב-26.2 מיליון דולר לרמה של 327.3 מיליון דולר - גבוה מהתחזית שהיתה לצמיחה של 10-20 מיליון דולר, ובהחלט סימן חיובי. למרות זאת, המניה נופלת בכ-18% במסחר לפני הפתיחה בוול סטריט.



מיקרוסופט הכריזה אמש על רכישה חוזרת של מניותיה בהיקף של עד 30 מיליארד דולר במהלך ארבע השנים הבאות, ועל חלוקת דיווידנד חד פעמי למשקיעים בהיקף של 32 מיליארד דולר, או 3 דולרים למניה. יצרנית התוכנה הגדולה בעולם מסרה עוד כי בכוונתה להכפיל את הדיווידנד השנתי שהיא מחלקת ל-32 סנט למניה. מנייתה עולה ב-5.4%.



מוטורולה, אשר נפרדה השבוע מחטיבת השבבים שלה בהנפקה ראשונה לציבור, עולה ב-5.6% לאחר שהעלתה את תחזית ההכנסות לרבעון השלישי השלישי מ-8.4 מיליארד דולר ל-8.6 מיליארד דולר. עם זאת, העריכה החברה כי רווחיה ברבעון הנוכחי יהיו בטווח של 15-19 סנט למניה - בקצה התחתון של טווח תחזית האנליסטים בוול סטריט.



לוסנט עברה לרווח של 387 מיליון דולר ברבעון השני; מנייתה מזנקת ב-10%.



טקסס אינסטרומנטס , היצרנית הגדולה בעולם של שבבים לטלפונים ניידים, עולה ב-2.5% לאחר שדיווחה אתמול כי הכפילה את רווחיה הרבעוניים כמעט פי ארבעה על רקע הכנסות שיא מהשבבים לטלפונים אלחוטיים, ל-441 מיליון דולר, בהתאם לתחזיות.



יצרנית המחשבים סאן מיקרוסיסטמס עולה ב-0.7% לאחר שפירסמה אמש תוצאות ראשוניות לרבעון השני, מהן עולה כי רשמה רווח רבעוני בעקבות יישוב הסכסוך המשפטי עם חברת מיקרוסופט בתחום הפטנטים.



אי-טרייד , הברוקרית המקוונת, צפויה לרשום עלייה חדה, לאחר שדיווחה כי הרווח הנקי ברבעון הוכפל כמעט פי עשרה לעומת התקופה המקבילה, והסתכמו ב-122.9 מיליון דולר, לעומת רווח של 12.7 מיליון דולר ברבעון השני של 2003. במונחי מניה מדובר ברווח של 31 סנט. בניכוי הכנסות חד פעמיות רשמה החברה רווח של 23 סנט למניה, לעומת תחזית האנליסטים לרווח של 19 סנט למניה. הכנסות אי-טרייד בתקופה המדווחת צמחו ב-3.2% לעומת הרבעון המקביל ל-380.9 מיליון דולר.



ענקית התרופות פייזר עולה ב-0.7% לאחר שדיווחה היום על מעבר לרווח של 2.86 מיליארד דולר ברבעון השני לאחר שבתקופה המקבילה בשנה הקודמת רשמה הפסד. בניכוי הוצאות חד פעמיות רשמה החברה רווח של 47 סנט למניה - בהתאם לתחזית האנליסטים.



ג'יי.פי מורגן צ'ייס, הבנק השני בגודלו בארה"ב, מזנק ב-5.4% לאחר שרשם הפסד ברבעון השני של 2004 בשל הגדלת ההפרשות להוצאות משפטיות ב-2.3 מיליארד דולר. ההפסד הנקי של הבנק הסתכם ב-548 מיליון דולר, בהשוואה לרווח של 1.83 מיליארד דולר בתקופה המקבילה. בניכוי עלויות המיזוג עם בנק ואן וההפרשות החד פעמיות, רשם הבנק רווח של 85 סנט למניה, לעומת תחזיות לרווח של 83 סנט למניה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully