וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסיה: נפילות במניות הטכנולוגיה בעקבות וול סטריט; טוקיו ירדה ב-1.3%

דפנה מאור

22.7.2004 / 9:46

ירידה במחירי מסכי ה-LCD הובילה את סמסונג אלקטרוניקס ושארפ לירידות; העודף המסחרי של יפאן ירד ב-27%

בורסות אסיה רשמו היום ירידות שערים בעקבות היפוך המגמה בוול סטריט, ומניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות. מדד ניקיי בטוקיו ירד ב-1.3% לאחר שנאסד"ק נסגר בירידה של 2.2% ומדד השבבים נפל ב-3.7%. מדד קוספי בסיאול ירד ב-1.4%; הונג קונג יורדת ב-0.6%.

העודף במאזן הסחר ביפאן הצטמצם ב-27% ביוני, יותר מן הצפוי, כאשר היצרנים היפאניים הגדילו את יבוא הציוד והמיכון למפעלים. עודף הסחר ירד ל-94.8 מיליארד ין (8.58 מיליארד דולר), מ-1.28 טריליון ין במאי, כך אמר משרד האוצר היפאני. היבוא גדל ב-6% לשיא של שמונה שנים, והיצוא ירד ב-1.9%.

היומון "ניהון קייזאי" דיווח היום כי מחיריהם של מסכי LCD החלו לרשום ירידה, לראשונה זה שנה וחצי. לפי הדיווח הסכימו יצרניות המסכים להוריד את מחיריהם של מסכים בגודל 17 אינץ' ב-3%-6% ל-300 דולר למסך בשל נסיגה בביקוש.

יצרניות מסכי LCD באסיה רשמו ירידות: שארפ, יצרנית הטלוויזיות בעלות מסך LCD הגדולה בעולם, ירדה ב-2.3%; סמסונג אלקטרוניקס ירדה ב-2.8%; מניית LG פיליפס-LCD, השנייה בשוק זה אחרי סמסונג, תתחיל להיסחר רק מחר, לאחר שגייסה מיליארד דולר בהנפקה ראשונה לציבור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully