גרף המניה של DSPG בחודש האחרון נראה חריג ביחס להיסטוריה של החברה שמנהל אלי איילון. המניה ירדה ב-30% בחודש ואיבדה לא פחות מ-240 מיליון דולר במונחי שווי שוק. המניה נפלה עוד לפני פרסום התוצאות, אך רק עם מתן התחזיות המאכזבות להמשך 2004 ניתן היה להבין על מה היתה כל המהומה.
כעת מעריכים בבנק ההשקעות RBC כי פוטנציאל הירידות הנוספות כבר מוגבל למדי, וכי קיים פוטנציאל רווח בטווח הארוך יותר. לכן גם החל האנליסט דניאל מרון לסקר את המניה בהמלצת "תשואת שוק", אך עם מחיר יעד של 24 דולר, הגבוה בכ-25% ממחירה הנוכחי בשוק.
DSPG מפתחת שבבים לטלפונים אלחוטיים ביתיים (קורדלס), שוק שבו יש לה דומיננטיות מוחלטת בארה"ב עם נתח שוק של 70% ולקוחות מוכרים כגון פנסוניק, סוני, GE, יונידן ומוטורולה. ארה"ב מהווה כמחצית מהשוק העולמי למכשירים אלו, ואירופה מהווה כשליש.
למרות הצמיחה הערה שהשוק הזה ידע, ב-RBC מציינים כי הביקושים למכשירי צריכה אלקטרוניים היו חלשים מהצפוי במחצית הראשונה של 2004. החברה ציינה כי אחד מלקוחותיה הגדולים, כפי הנראה פנסוניק, צימצם את רכישותיו בעקבות ירידה מכוונת ומשמעותית במלאי של רשת קמעונית גדולה, כפי הנראה Best Buy. מרון מציין כי שני נתונים אלו ניכרו במלוא עוצמתם בתחזית המופחתת שסיפקה DSPG למחצית השנייה של 2004.
החברה העריכה כי תרשום הכנסות של 46 מיליון דולר ברבעון השלישי החזק שלה בדרך כלל, לעומת הערכה קודמת למכירות של 49 מיליון דולר. רבעון זה חזק לאור ההצטיידות המוקדמת של יצרניות הטלפונים לקראת הביקושים שיגיעו מאוחר יותר בעונת החגים. גם ברבעון הרביעי התחזית מאכזבת למכירות של 35 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת למכירות של 48 מיליון דולר.
מרון מעריך כי ההכנסות והרווח של DSPG יצמחו ב-15% ב-2005 בעקבות התחלת חדירתה לאירופה עם שבבי ה-DECT שלה. מרון מעריך, כי בטווח הקרוב המניות עשויות להמשיך ולרדת, עד שישוב אמון המשקיעים בהנהלת DSPG. ואולם פוטנציאל הירידות מוגבל להערכתו, בעקבות המזומן הרב שבקופת החברה (310 מיליון דולר, כ-55% מהתמחור הנוכחי שלה) ולאור תוכניתה לרכוש מעת לעת 2.5 מיליון ממניותיה. "אך אנו עדיין נמתין לשיפור בביקושים מצד הצרכן הסופי לפני שנהיה חיוביים יותר לגבי המניה", הוא מסכם.
RBC העניק ל-DSPG מחיר יעד של 24 דולר - ב-25% מעל מחירה בשוק
עידו אלון
25.7.2004 / 13:34
לאחר קריסה של 30% במניה, מעניקים בבנק ההשקעות המלצת "תשואת שוק" ומציינים כי פוטנציאל הירידות הנוספות מוגבל עקב המזומן הרב ותוכנית רכישת המניות החוזרת של DSPG