33% מהמעסיקים בישראל מעריכים כי יקלטו עובדים נוספים עד סוף השנה, כך עולה מסקר שערכה חברת מנפאואר ישראל בשיתוף מכון גיאוקרטוגרפיה, בקרב מדגם מייצג של בעלי עסקים בישראל.
נתוני הסקר עולים בקנה אחד עם סקר דומה שערכה חברת מנפאואר העולמית בקרב 16 אלף מעסיקים בארה"ב, לפיו 30% מבעלי העסקים מתכננים לשכור עובדים נוספים ברבעון השלישי של השנה.
הסקר נערך בקרב 294 בתי עסק המהווים מדגם ארצי ומייצג של העסקים בישראל. עוד עולה מהסקר כי 14.4% מהמעסיקים מעריכים כי לא יקלטו עובדים נוספים עד סוף השנה, ו-44.6% בטוחים כי לא יקלטו עובדים נוספים עד סוף השנה.
דליה נרקיס, מנכ"ל מנפאואר ישראל, מעריכה כי מגמת הגידול בביקוש לעובדים תימשך בחודשים הקרובים באופן הדרגתי ואיטי, כשעיקר הביקושים יופנו לתחומים ולמקצועות הנדרשים של ההיי-טק, שיווק ומכירות, שירות לקוחות, ולמקצועות הקשורים לתעשייה.
מהסקר עולה כי המעסיקים הגדולים אופטימיים יותר מהמעסיקים הקטנים. 63% מהעסקים בהם עובדים למעלה מ-50 איש אמרו שיגייסו עובדים עד סוף השנה, לעומת כ-21% מהעסקים הקטנים, המעסיקים עד 10 עובדים. 41% מקרב העסקים המעסיקים 11-25 עובדים ו-51% מהעסקים בהם מועסקים 26-50 עובדים אמרו שיגייסו עובדים.
מבדיקה ענפית עולה כי המעסיקים בתחום ההיי-טק הם האופטימים ביותר. 56% מהמעסיקים בענף זה צופים כי יקלטו עובדים נוספים עד סוף השנה, במקום השני ענף בריאות וחינוך בו 38% מהמעסיקים צופים כי יקלטו עובדים נוספים, במקום השלישי ענף המסחר בו 36% מעריכים כי יקלטו עובדים נוספים. עוד עולה מהסקר כי בענפי הפיננסים, העסקים והמשפטים, כ-29% מהמעסיקים מעריכים כי יקלטו עובדים נוספים עד סוף השנה. בתחתית הדירוג מופיעים מעסיקים בתחומי התחבורה והאחסנה כאשר רק 11% מהם צופים כי יקלטו עובדים נוספים עד סוף השנה.
סקר: 33% מהמעסיקים בישראל צופים כי יגייסו עובדים נוספים עד סוף השנה
עינב בן יהודה
25.7.2004 / 13:46