מאת איתן אבריאל ואיילה צורף
מחר צפוי יורם באומן לחזור לישראל, בתום סדרת פגישות ארוכה ומייגעת עם ראשי פובליסיס העולמית. כפי שפורסם ב"הארץ", פובליסיס מעוניינת לרכוש 51% ממשרד הפרסום באומן בר ריבנאי, בהם תחזיק באמצעות החברה הבת סאצ'י & סאצ'י (S&S).
בשיחות עם אנשי פובליסיס, גיבש באומן מודל פעילות, לפיו גם לאחר העסקה ימשיכו באומן בר ריבנאי ופובליסיס אריאלי - שבו מחזיקה כיום קבצות הפרסום הצרפתית 75% - לפעול במתכונת הנוכחית. אך ביום שלאחר העסקה ישמשו המשרדים שתי יחידות נפרדות של חברה עסקית אחת.
אם העסקה בין פובליסיס לבאומן תצא לפועל, צפויה פעילותן החשבונאית-ניהולית של שני משרדי הפרסום להתמזג לחברה אחת, אך בפני הלקוחות הם ימשיכו לפעול כמשרדים נפרדים. למעשה, פובליסיס מעוניינת להפעיל בישראל את אסטרטגיית שני המותגים: באומן בר ריבנאי סאצ'י & סאצ'י יהיה מותג אחד, והשני יהיה פובליסיס-אריאלי. יורם באומן יוצב כמנהל-על של הפעילות של פובליסיס בישראל, ויהפוך למעשה למנכ"ל של עמוס-טל-שיר, מנכ"ל פובליסיס אריאלי כיום.
עם זאת, לדברי בכירים המקורבים למו"מ, התרחיש הזה יוכל לעבוד כל עוד פובליסיס אריאלי ישמור על מעמדו ויחזיק בתקציבים מרכזיים עד לחתימת הסכם סופי בין פובליסיס לבאומן. אם יאבד פובליסיס אריאלי חלק מהתקציבים הגדולים שלו, ייתכן כי לא תהיה הצדקה להחזיקו כמותג נפרד.
היתרון של פובליסיס בפעילות דו-מותגית הוא חד משמעי. ראשית, הוא יאפשר לחברה למזג את פעילות המדיה - כ-90 מיליון דולר בשנה, מהם תורם באומן כ-70 מיליון דולר. בנוסף, הוא יאפשר לחברה להמשיך ולטפל במותגים מתחרים, מאחר שהפעילות השוטפת של קריאייטיב ואסטרטגיה מתבצעת בנפרד בכל אחד מהמשרדים.
כיום מחזיקים המשרדים בכמה תקציבים מתחרים: פובליסיס אריאלי מטפל מזה שנים רבות במותגים במבה וביסלי של אסם, ואילו באומן מטפל בבייגל-בייגל של תלמה (יוניליוור), כמו גם בפעילות דגני הבוקר שלה. אריאלי מטפל בבנק לאומי ובאומן בר מטפל בבנק הבינלאומי.
כוחו של באומן טמון בגודלו. כמשרד הפרסום השני בהיקף פעילות המדיה בישראל, הוא יכול כעת למנף עוד יותר את כוחו ולהפוך ליחידת רכש המדיה הגדולה בישראל. אך גם לפובליסיס אריאלי, הקטן משמעותית ממנו, יש מה לתרום לעסקה: בשנים האחרונות הוא זכה בלא מעט פרסי קקטוס, על פעילות קריאייטיבית. בתחרות האחרונה הוא זכה בפרס עבור קמפיין "ביסלי - אביב גפן" של אסם; ב-2003 הוא זכה בפרס עבור קמפיין Winner של המועצה להסדר הימורים בספורט.
בהסתכלות קדימה, עסקה כזו - עם הפרדה לכאורה של שני משרדי הפרסום - עשויה לתרום משמעותית לגידול כוחה של פובלסיס בישראל: אם כיום מטפל באומן בדלק מוטורס, יבואנית מאזדה, החיבור עם אריאלי, יכול לאפשר לדוגמה ליורם באומן להציע ליבואניות רכב אחרות טיפול מסור באריאלי, עם יכולות רכש המדיה של באומן, או במלים אחרות - תחרות פנימית שבה תהיה פובליסיס המרוויחה העיקרית.
יורם באומן צפוי לנהל גם את משרד הפרסום אריאלי
איילה צורף
26.7.2004 / 8:23