"כממונה על ענייני הנפט, אני עוקב מקרוב אחרי הפעולות של כל בעלי זכויות הנפט, לרבות זו של ישראמקו " - כך כתב בסוף השבוע הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות ד"ר יעקב מימרן. המכתב מוען לעו"ד רונן עדיני, המייצג בעלי מניות מיעוט בחברת ישראמקו.
בעלי המניות בישראמקו ביקשו מהממונה לא להאריך את רישיון החיפושים של ישראמקו, מכיוון שהיא אינה משמשת לייעודה כשותפות לחיפושי נפט, אלא מהווה למעשה בנק של המנהלים למשיכת דמי ניהול. לטענתם, החברה שגייסה 850 מיליון שקל ב-15 גיוסים בשוק ההון ושבקופתה שוכנים לא פחות מ-520 מיליון שקל, אינה מחפשת נפט וגז אלא מממנת תשלומים חודשיים מופרזים למנהליה (השותף הכללי) ולמבצעי הקידוחים, שהם בשליטת ישראמקו אינק (בעלת השליטה בשותף הכללי).
הממונה על הנפט הוסיף: "באם תגיש השותפות בקשה לחידוש הרישיון לקראת פקיעת תוקפו, יהיה עליה לשכנע אותי שהיא פעלה בהתאם להתחייבות על פי הרישיון, בשקידה הראויה, לפני שאסכים לאשר את הבקשה".
