חברת הנדל"ן משולם לוינשטיין תקיים היום את השלב המוסדי של הנפקת האג"ח בה היא מתכננת לגייס כ-100 מיליון שקל. היום יוצעו למוסדיים אג"ח צמודות מדד בהיקף של כ-80 מיליון שקל. הריבית המקסימלית על האג"ח שהונפקו במח"מ של 5.3 שנים היא 6.1%, ובחישוב אפקטיווי למוסדיים - הכולל את מרכיב האופציות שמשולבות בהנפקה - מגיעה התשואה המקסימלית ל-6.75%.
מעלות העניקה לגיוס דירוג של A, לאחר שלוינשטיין שיעבדה לטובת רוכשי האג"ח (כנגד 70% מהקרן) נכס מניב ברמת החייל המושכר לחברת קומברס. את ההנפקה מובילים בתי החיתום של לאומי ושות', גמול סהר, אקסלנס נשואה ומיטב. לוינשטיין מייעדת את תמורת ההנפקה למיחזור חוב בנקאי ולהרחבת ההשקעה שלה בנדל"ן מניב במזרח אירופה.
לוינשטיין עוסקת בביצוע עבודות קבלניות וייזום פרויקטים של נדל"ן מניב, והחל ב-2002 התרחבה לפעילות דומה בבלגרד בירת סרביה. בבלגרד היא מקימה יחד עם חברה אוסטרית בניין משרדים בשטח של 12 אלף מ"ר.
בישראל מהווים הבניין המושכר לקומברס ומגדל לוינשטיין את החלק הארי (32%) מהכנסות החברה משכירות. פרט לכך מקימה לוינשטיין את מגדל דיסקונט בפינת הרחובות יהודה הלוי והרצל. 13 קומות הושכרו מראש לבנק דיסקונט לתקופה של 13 שנה תמורת שכר דירה של 3 מיליון דולר לשנה, 19 דולר למ"ר, שכר דירה שמשקף תשואה של 9%. פרט לכך מקבלת החברה כ-3 מיליון שקל בשנה דמי ניהול מבילו סנטר.
חברת הנדל"ן משולם לוינשטיין תגייס היום 80 מיליון שקל ממוסדיים בהנפקת אג"ח צמוד מדד
הרצל לקס
28.7.2004 / 17:09