ההסתדרות נענתה אתמול לפניית ועד עובדי חברת בזק והכריזה על סכסוך עבודה. משמעות ההכרזה היא כי בתום תקופה של 14 ימי צינון יהיו רשאים העובדים לנקוט בצעדים אירגונים.
לדברי יו"ר הועד, שלמה כפיר, הסכסוך הוכרז בעקבות צעדים חד צדדים בהם נוקטת ההנהלה. כפיר טוען כי העובדים מתנגדים לכוונת ההנהלה לפטר כ-200 עובדים בחוזים אישיים, וזאת בהמשך לפרישה מרצון של מאות עובדים.
לדברי כפיר, ועד עובדי החברה והנהלתה הגיעו להסכמה על פרישה מרצון של 400 עובדים, תהליך הנמצא לקראת סיומו, אך לא הוסכם נושא פיטוריהם של 200 עובדים נוספים.
סיבות נוספות לסכסוך העבודה, לטענת הוועד, הינן הקפאת קידומם של עשרות עובדים, בניגוד להסכמים עם הוועד, ואי הקפדה על תנאי הבטיחות של העובדים הנחשפים באתרים מסויימים של החברה לחומרים מסוכנים, כך לדברי כפיר.
כפיר התייחס לפרסום על קבלתו של בנו, תומר כפיר, לעבודה בניגוד לנהלים. בשנה החולפת הקפיאה כמעט לחלוטין החברה קליטתם של עובדים חדשים, אך אישרה קליטת של עשרות בודדות של עובדים לחטיבות ספיצפיות, בינהן חטיבת ה-ADSL. על פי הטענות, בנו של כפיר התקבל לעבודה בחטיבה זו, אך למעשה לא עבד בה כלל ועבר לתפקיד אחר בחטיבה שונה, בה אין אישור לקלוט עובדים חדשים.
כפיר מציין היום כי קבלתו של בנו נעשתה בהתאם לנהלים. עוד הוסיף כפיר כי בשנה החולפת נקלטו עשרות רבות של עובדים בחברה. "ההנהלה כנראה רוצה להסיט תשומת הלב מסכסוך העבודה", אמר כפיר בהתייחסו לפרסום המידע.
ועד עובדי בזק הכריז על סכסוך עבודה; שלמה כפיר מאשים את ההנהלה בפרסום מינוי בנו לתפקיד בחברה
עינב בן יהודה
29.7.2004 / 11:21