ענקית התרופות הישראלית טבע עשויה להתחיל בקרוב בשיווק גרסה גנרית לתרופת ה-Diflucan של פייזר המיועדת לטיפול בפטרת הנרתיק אצל נשים, כך מעריכים בשוק ההון.
בדומה להודעת החברה מהבוקר בנוגע לאישור אותו קיבלה סיקור לייצור ושיווק גרסה גנרית לתרופה של פייזר המיועדת לטיפול במניעת הריון, גם במקרה של ה-Diflucan, מי שתזכה לאישור הנכסף היא החברה הבת, סיקור.
זו האחרונה, אשר נרכשה על ידי טבע במהלך חודש ינואר האחרון, קיבלה לפני כשבעה חודשים אישור טנטטיווי לשיווק המוצר הגנרי, ה-Fluconazole אשר ניתן בהזרקה, במינונים של 200 מ"ג / 100 מ"ל ו-400 מ"ג / 200 מ"ל. הפטנט של פייזר על התרופה המקורית היה אמור לפקוע כבר ב-29 בינואר 2004, אולם בסופו של דבר הוא הוארך על ידי ה-FDA לתקופה של 6 חודשים נוספים (Pediatric Exclusivity) לאחר שפייזר הצליחה להראות כי התרופה יעילה גם לטיפול בילדות. ככל הידוע, היום פקע הפטנט באופן סופי.
תרופת ה-Diflucan הניבה לפייזר, במהלך שנת 2003, הכנסות גלובליות של כ-1.18 מיליארד דולר, כאשר המינונים בגינם ניתן לסיקור האישור הטנטטיווי הניבו אז לפייזר הכנסות של כ-175 מיליון דולר מהשוק האמריקאי.
במחצית הראשונה של 2004 ייצרה תרופת ה-Diflucan הכנסות גלובליות של 588 מיליון דולר, מזה הכנסות של 329 מיליון דולר בארה"ב. כי לבד מטבע, אישור טנטטיווי לשיווק הגרסה הגנרית של ה-Diflucan ניתן גם לחברות נוספות, ובהן גם American Pharmaceutical Partners.
הערכות: טבע תתחיל בקרוב בשיווק גרסה גנרית לתרופה לטיפול בפטרת הנרתיק; המכירות השנתיות של המוצר בארה"ב - 175 מ' ד'
אלי דניאל
29.7.2004 / 22:04
ה-Fluconazole, הניתנת בהזרקה, מהווה את הגרסה הגנרית של ה-Diflucan של פייזר; אישור טנטטיווי לשיווק המוצר ניתן לחברה הבת סיקור לפני כ-7 חודשים, וככל הידוע הפטנט על התרופה פקע היום