בורסות אירופה רושמות ירידות: פרנקפורט יורדת 1.3% על רקע עלייה בשיעור האבטלה בגרמניה; לונדון יורדת 0.8% ופאריס רושמת ירידה של 1%. בנק קרדי סוויס השוויצי מוביל הירידות במגזר הפיננסים. ירידות נרשמות ברוב המגזרים.
שיעור האבטלה בגרמניה עלה ביולי ל-10.6% לעומת שיעור של 10.5% ביוני, דיווחה סוכנות התעסוקה הפדרלית. מספר מחפשי העבודה עלה במספר מנוכה עונתיות של 11 אלף ל-4.39 מיליון, עלייה חודשית שישית ברציפות. תחזית הכלכלנים הייתה לעלייה של רק כ-5,000 במספר המובטלים.
מגזר השבבים רושם ירידות. ST מיקרואלקטרוניקס, יצרנית השבבים הגדולה באירופה, יורדת 3%; אינפיניון, השנייה בגודלה, יורדת 3.4%; פיליפס מאבדת 2.1%; ASML, יצרנית ציוד ייצור השבבים הגדולה באירופה, יורדת 2.3%.
חברות הטלפוניה וציוד התקשורת יורדות גם כן. בריטיש טלקום יורדת 3%; פראנס טלקום מאבדת 2%; אלקטל יורדת 2.4% ואריקסון רושמת ירידה של 2%.
חברות התעופה האירופיות רושמות ירידות. בריטיש איירווייס יורדת 1.6%; אייר פראנס יורדת 2.9% ואיבריה רושמת ירידה של 2.9%.
קרדי סוויס, הבנק השני בגודלו בשווייץ, רשם רווח נקי של 1.46 מיליארד פרנק שווייצי (1.14 מיליארד דולר) לעומת הפסד של 556 מיליון פרנק ברבעון המקביל. תחזית האנליסטים של בלומברג היתה לרווח של 1.35 מיליארד פרנק.
הרווח ממסחר בקרדי סוויס ירד ל-712 מיליון פרנק לעומת 1.21 מיליארד פרנק ברבעון המקביל ו-1.52 מיליארד פרנק ברבעון הראשון. הרווח מבנקאות פרטית עלה ב-66% ברבעון השני ל-665 מיליון פרנק לעומת 401 מיליון פרנק ברבעון המקביל.
מניית הבנק נופלת 5.1% לאחר שסמנכ"ל הכספים פיליפ ריאן אמר בראיון לבלומברג כי הגידול בעלויות עשוי לפגוע ברווחים. בנקים אירופיים נוספים רושמים ירידות: קומרצבנק יורד ב-3%; HVB יורד ב-2.9%; BNP פאריבה מאבד 1.2% וברקליס רושם ירידה של 2.4%.
בריטיש סקיי, רשת הטלוויזיה הבריטית בבעלותו של רופרט מורדוק, נופלת 7.6%, לאחר שאמרה כי היא מתכננת להגדיל ההוצאות בכ-819 מיליון דולר בארבע השנים הבאות, לצורך הרחבת העסקים. בריטיש סקיי רשמה ירידה של 49% ברווח הנקי ברבעון הרביעי של שנת הכספים ל-79 מיליון ליש"ט (144 מיליון דולר).
הבנק המקוון Egg ממשיך ליפול עם ירידה של 5.1%, לאחר שאתמול צנחה המניה בכ-28%. פרודנשל, חברת הביטוח השנייה בגודלה בבריטניה, הודיעה אתמול כי זנחה התוכניות למכור השליטה בבנק המקוון לאחר שלא הצליחה לאתר רוכש.
אירופה: בורסת פרנקפורט יורדת ב-1.3% על רקע עלייה בשיעור האבטלה בגרמניה; הבנק השוויצי קרדי סוויס נופל 5.1%
ליאון איצקר
4.8.2004 / 12:19