וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסגר בעליות לקראת דו"ח התעסוקה מחר

TheMarker

5.8.2004 / 22:52

התשואה על האג"ח ל-10 שנים ירדה לרמה של 4.4% לאחר שהקמעוניות הגדולות בארה"ב דיווחו על התאוששות קלה בלבד במכירות חודש יולי ועל רקע נסיקת מחירי הנפט הגולמי לשיא חדש



שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות רשם היום עליות לקראת דו"ח התעסוקה המתפרסם מחר בארה"ב, כמו גם על רקע דיווחי הקמעוניות הגדולות בארה"ב בדבר התאוששות קלה בלבד במכירות חודש יולי, ועל רקע נסיקת מחירי הנפט הגולמי לשיא חדש.



התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים ירדה ב-0.029% לרמה של 4.4%; התשואה על האג"ח ל-13 שבועות, הרגישות יותר לתנודות בריבית, ירדה ב-0.008% לרמה של 1.444%.



מכירות הקמעוניות הגדולות בארה"ב רשמו התאוששות קלה בחודש יולי, לאחר שנפגעו בחודש יוני כתוצאה מנסיקת מחירי הדלק ומזג אוויר קר מהרגיל. וול מארט (סימול WMT), הקמעונאית הגדולה בעולם, דיווחה כי המכירות בחנויות הפתוחות לפחות שנה עלו ב-3.2% ביולי. החברה צפתה עלייה של עד 4%, ותחזית האנליסטים של תומסון פירסט קול היתה לעלייה של כ-3.1%.



משרד המשפטים של רוסיה שב ואסר היום על ענקית הנפט יוקוס להשתמש בכספים בחשבונותיה המוקפאים למימון פעילותה השוטפת. בכך חזר בו המשרד מהודעתו מאתמול לפיה יתיר לחברת הנפט הגדולה ברוסיה לעשות שימוש בכספים שבחשבונותיה. בעקבות הודעת ממשלת רוסיה זינק מחיר החוזים על הנפט הגולמי למסירה בספטמבר ב-3.7%, ונסגר בשיא חדש של 44.41 דולר לחבית בבורסת הסחורות בניו יורק, לאחר שבמהלך המסחר כבר הגיע לרמה של 44.50 דולר לחבית.



מחר יפרסם משרד העבודה של ארה"ב את דו"ח התעסוקה לחודש יולי. תחזית הכלכלנים היא כי כלכלת ארה"ב הוסיפה כ-241 אלף משרות בחודש יולי, לעומת עלייה של רק 112 אלף משרות בחודש הקודם.



תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב ירדו בשבוע שעבר ב-11 אלף לרמה של 336 אלף לעומת רמה מתוקנת של 347 אלף בשבוע הקודם, דיווח היום משרד העבודה של ארה"ב. תחזית הכלכלנים היתה לירידה לרמה של 340 אלף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully