וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מספר האנשים אשר הפכו חדלי פירעון באנגליה ובוויילס ברבעון השני עלה לרמה המתועדת הגבוהה מעולם

ליאון איצקר

8.8.2004 / 15:30

תרבות הצריכה וזמינות האשראי בבריטניה הובחנו כסיבה העיקרית ל-11,214 חדלי הפירעון, עלייה של 29% לעומת הרבעון המקביל; מספר החברות חדלות הפירעון ירד ב-17% לעומת התקופה המקבילה



מספר האנשים אשר הפכו חדלי פירעון באנגליה ובוויילס ברבעון השני של השנה עלה לרמה הגבוהה ביותר מאז החל משרד המסחר והתעשייה לעקוב אחר נתון זה ב-1960. תרבות הצריכה וזמינות האשראי בבריטניה הובחנו כסיבה העיקרית ל-11,214 חדלי הפירעון, עלייה של 29% לעומת נתון של 8,716 בתקופה המקבילה בשנה הקודמת ושל 7.9% לעומת הרבעון הראשון.



הנתון הנ"ל כולל 8,740 מקרים של פשיטת רגל, עלייה של 29% לעומת הרבעון המקביל ושל 8% מהרבעון הקודם. בנוסף נספרו 2,475 אנשים שנכנסו להליך של הסדר חובות מרצון, הפחות חמור מפשיטת רגל - עלייה של 27% מהרבעון המקביל. מנגד, מספר החברות חדלות הפירעון ירד ב-17% ברבעון ל-3,151 לעומת התקופה המקבילה.



הבנק המרכזי של בריטניה העלה בשבוע שעבר את שיעור הריבית ברבע אחוז ל-4.75%, השיעור הגבוה ביותר זה שלוש שנים, על מנת להגביל את צמיחת האינפלציה. ההחלטה היתה צפויה, שכן שוק הנדל"ן הבריטי חזר להתחמם מתחילת 2004 והוא עלול ליצור בועת נדל"ן ולהגדיל את האינפלציה בממלכה המאוחדת; כמו כן, אשראי הצרכנים בבריטניה הגיע ביוני לשיאים חדשים.



העלאת הריבית היא החמישית מאז נובמבר 2003 - אז התחיל הבנק להעלות את הריבית בניסיון לבלום את הגידול העצום בהיקף האשראי בבריטניה.



כלכלת בריטניה, השנייה בגודלה באירופה, צמחה בקצב המהיר ביותר מזה ארבע שנים ברבעון השני. אשראי הצרכנים הגיע לשיא של טריליון ליש"ט (1.8 טריליון דולר) ביוני. הכלכלה הבריטית צומחת כבר 48 רבעונים רצופים - האבטלה נמצאת בשפל של 2.7% וההכנסה הממוצעת לנפש גדלה ב-4.2% ברבעון שהסתיים במאי - הקצב המהיר ביותר זה שנתיים.



הצמיחה הכלכלית השנתית הואצה ל-3.7% ברבעון השני, גבוה מ-2.5% - השיעור אותו קבע הבנק המרכזי כמייצג אינפלציה יציבה. המכירות הקמעוניות גדלו ב-1.1% ביוני, כמעט פי שלושה מהצפוי.



קרן המטבע הבינ"ל הזהירה באפריל את בריטניה כי הסיכון העיקרי ליציבותה הכלכלית הוא קריסה מהירה בשוק הנדל"ן. אולם שר האוצר הבריטי, גורדון בראון, דחה זאת בטענה כי התשלומים הממוצעים למשכנתאות מהווים 7% מההכנסה למשק בית, לעומת 15% בעת המשבר הקודם בענף הנדל"ן.



מחירי הבתים בבריטניה עלו ב-1.3% ביולי, לפי נתוני HBOS. עלייה זו נמוכה מהעלייה החודשית הממוצעת של יותר מ-2% בששת החודשים הקודמים. עליית מחירי הבתים ב-12 החודשים האחרונים הגיעה ל-22%. העלאת שיעור הריבית תעלה את תשלומי הריבית על משכנתא טיפוסית בסך 80,000 ליש"ט בכ-12 ליש"ט בחודש.



השפעת העלאות הריבית האחרונות על ההלוואות ועל ההוצאות מתחילות להיראות לעין. מספר אישורי המשכנתאות ירד ל-114,000 ביוני, המספר הנמוך ביותר מאז יולי 2003. הצמיחה במכירות הקמעוניות הואטה ביולי, חלקית בשל תגובת הצרכנים לעלויות האשראי הגבוהות יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully