וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סביינט עברה להפסד גבוה של 31.9 מיליון דולר בעקבות צניחה של 43% בהכנסות ל-17.6 מיליון דולר

שירלי יום-טוב

9.8.2004 / 16:04

החברה מסבירה את הירידה במכירות בין היתר בהחזרת מוצרים פגי תוקף בקו האוקסנדרין וירידה בביקוש מצד מפיצים בשל החלטה להוריד את רמת המלאי



חברת סביינט כבר לא נושאת את התואר המכובד של חברת הביוטכנולוגיה הרווחית היחידה בישראל. הדו"חות ששיגרה היום החברה לרבעון השני מצביעים על הפסד נקי גבוה של 31.9 מיליון דולר או 53 סנט למניה בעדו שברבעון המקביל היה הרווח 2.5 מיליון דולר.



הסיבה להפסד הנקי הגבוה היא שורת ההכנסות שהצטמקה בלא פחות מ-43% ביחס לרבעון המקביל לרמה של 17.6 מיליון דולר. הסיבה לכך היא ירידה במכירת מוצרים ובייחוד נראה כי הבעיה היא בתרופת האוקסנדרין, המטפלת באובדן משקל לא רצוני. סביינט לא פירסמה את פילוח המכירות של המוצרים השונים, דבר שנהגה לעשות כבר תקופה ארוכה. אולם, החברה ציינה כי הירידה נובעת מהחזרת מוצרים פגי תוקף כמו גם ירידה בביקוש מצד מפיצים בשל החלטה להוריד את רמת המלאי שברשותם. נציין כי טענה דומה השמיעה חברת התרופות תרו לפני כשבוע, לאחר שדיווחה אף היא על צניחה בהכנסותיה.



מניית החברה מגיבה בשעה זו באופן מתון, ומאבדת כ-2.5%.



- הרחבה תובא בהמשך -


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully