האוצר האמריקאי. בחודש המקביל בשנה הקודמת הסתכם הגירעון ב-54.2 מיליארד דולר. שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאי רשם היום עליות קלות, על רקע ביקוש ער מצד בנקים מרכזיים מחוץ לארה"ב להנפקת אג"ח ל-5 שנים בסך 15 מיליארד דולר שביצעה ממשלת ארה"ב.
התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים ירדה ב-0.01% לרמה של 4.277%; התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-5 שנים ירדה ב-0.014% לרמה של 3.477%. התשואה על האג"ח ל-13 שבועות - הרגישות יותר לתנודות בריבית - ירדה ב-0.057% לרמה של 1.415%.
הגירעון בתקציב האוצר בארה"ב התרחב בחודש יולי ל-69.2 מיליארד דולר - מעל לתחזיות לגירעון של 60 מיליארד דולר. כך מסר היום משרד
הבנק הפדרלי של ארה"ב העלה אתמול את הריבית ב-0.25%, במהלך לו ציפה השוק זה שבועות. בתום פגישה של ועדת השוק הפתוח (FOMC) של הבנק, האחראית למדיניות המוניטרית בארה"ב, נקבע כי ריבית הבסיס (fed funds rate) תעלה ל-1.5%. בסוף יוני העלה הבנק הפדרלי את הריבית לראשונה זה ארבע שנים, מרמה של 1% - הנמוכה ביותר זה 46 שנה - לרמה של 1.25%.
הבנק חזר על הודעתו הקודמת, כי המשך העלאת הריבית תעשה באופן מדוד ומבוקר. הבנק אמר בהודעתו כי מחירי הנפט פגעו בכלכלת ארה"ב, אולם היא עשויה לחזור ולצמוח בקצב מהיר יותר.
שוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסגר בעליות קלות על רקע ביקוש ער בחו"ל להנפקת אג"ח שביצעה הממשלה הפדרלית
TheMarker
11.8.2004 / 22:42