יוסי לובטון ומושי כהן הם המועמדים הסופיים לתפקיד סמנכ"ל השיווק של סלקום. לובטון שימש עד לאחרונה כמנכ"ל הבורגראנץ', ואילו כהן משמש כיום סמנכ"ל השיווק של יפאורה-תבורי.
מאז נודע כי איילת ליפשיץ, שכיהנה בשנה האחרונה כסמנכ"לית שיווק בסלקום, לא תחזור לחברה לאחר חופשת לידה, מחפשת הנהלת סלקום אחר מועמד שימלא את תפקידה. בתחילה נבחנה מועמדותם של כמה עובדים פנימיים, המכהנים בתפקידים אחרים בסלקום, ובהמשך פנתה החברה למועמדים חיצוניים. החברה נפגשה עם מועמדים רבים, ואולם כולם - פרט ללובטון ולכהן - קיבלו בימים האחרונים תשובה שלילית. בימים אלה מנהלת החברה מגעים עם שניהם במקביל, במטרה לבחור בקרוב באחד מהם. תפקיד סמנכ"ל השיווק של סלקום הוא אחד התפקידים הנחשקים במשק. זה התפקיד שבו החל אורן מוסט, לשעבר המשנה למנכ"ל סלקום, את דרכו בחברה. יוסי לובטון, שכיהן עד לפני כחצי שנה כמנכ"ל בורגראנץ', עזב את החברה לאחר שנקלע לסכסוך עם צדיק בינו, הבעלים של פז, המחזיקה בבעלות על הבורגראנץ'. הסכסוך נגרם בעקבות סירובו של בינו להפוך את לובטון למנכ"ל שותף בחברה.
מושי כהן הוא איש השיווק המוביל את הפעילות המותגית ביפאורה-תבורי, המשווקת מים מינרליים, משקאות מוגזים ומיצים במותגים אר.סי קולה, תפוזינה, עין גדי, ספרינג, קריסטל ועוד.
בתפקידה היתה ליפשיץ כפופה לדוד לרון, משנה למנכ"ל החברה, ואולם המפגש בין ליפשיץ, יוצאת עלית, לבין לרון, יוצא שטראוס, לא עלה יפה. בשנה האחרונה הורחקה ליפשיץ מהמעגל המרכזי של מקבלי ההחלטות בסלקום, והיא לא שותפה בדיונים האסטרטגיים הנערכים בחברה ובמיתוג מחדש של סלקום עם השותפה העסקית החדשה של החברה - מקאן אריקסון.
סמנכ"ל השיווק שייכנס לתפקיד ימצא עצמו בשלבים האחרונים לקראת ההשקה של המיתוג מחדש של סלקום.
בסלקום שוקלים להפריד את תפקיד סמנכ"ל השיווק מתפקיד המשנה למנכ"ל סלקום, ולהכפיף את שניהם למנכ"ל, אף שלרון יהיה הבכיר מבין השניים. גם בעניין זה עדיין לא התקבלה החלטה סופית.
מסלקום נמסר בתגובה כי ישנם כמה מועמדים לתפקיד, וכי החברה מסרבת להתייחס לעניין עד להשלמת המינוי. לא היה ניתן להשיג את תגובתם של לובטון וכהן.
המועמדים לסמנכ"ל השיווק בסלקום: יוסי לובטון ומושי כהן
איילה צורף
12.8.2004 / 7:30
לובטון שימש עד לאחרונה כמנכ"ל הבורגראנץ', ואילו כהן משמש כיום סמנכ"ל השיווק של יפאורה-תבורי